20. januar 2018
Venstre ben er amputeret ved knæet. Og det højre kan han ikke støtte på. 91-årige Vagn Hansen frygter at blive sendt hjem i sommerhuset på Frølunde Fed. Foto: Helge Wedel
Venstre ben er amputeret ved knæet. Og det højre kan han ikke støtte på. 91-årige Vagn Hansen frygter at blive sendt hjem i sommerhuset på Frølunde Fed. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpeløs 91-årig: - De kan lige så godt aflive mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpeløs 91-årig: - De kan lige så godt aflive mig
Slagelse - 02. august 2017 kl. 06:18
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tårerne og en grådkvalt stemme tager over, da 91-årige Vagn Hansen fortæller Sjællandske om sin desperate situation. Han er utryg, vred og sorgfyldt, fordi han i lørdags bisatte sin samlever gennem mange år Margrethe Lund. Hun blev 83 år, og de boede i en årrække sammen på Motalavej i Korsør. Godt en uge før bisættelsen fik han på grund af koldbrand amputeret sit venstre ben, mens han ikke kan støtte på det højre. Vrede og utryghed fremkaldes hos den gamle og i dag hjælpeløse tømrer af udsigten til ikke at få tildelt en plejehjemsplads.

arrow Læs også: Vagn er glad - undgik sommerhuset

- Hvis de sender mig hjem i sommerhuset på Frølunde Fed, så kan de lige så godt aflive mig, lyder det bestemt fra Vagn Hansen. Han har forstået på visitationen i Slagelse Kommune, at der ikke er plads til ham, ligesom han heller ikke kan blive i den rehabiliteringsbolig på plejecenter Blomstergården i Slagelse, hvor han mener, at han skal være ude om i dag onsdag otte dage.

- Hvordan skal jeg få brænde ind til kakkelovnen, når det bliver koldt? Sommerhuset er ikke særligt godt isoleret, så det kan ikke varmes op med el-varmen alene, siger en frustreret Vagn Hansen og fortsætter:

- Jeg skal jo have hjælp til alt, og der skal to personer til at betjene kranen, der hejser mig, når jeg skal på toilettet. Det giver da ikke mening, at sende mig hjem i sommerhuset,

Sjællandske har kontaktet Slagelses Kommunes ældrechef Marianne Kristensen. Hun må ikke kommentere den konkrete sag, men siger, at hvis man ikke har særlige ønsker, så er man garanteret en plejehjemsplads i løbet af to måneder. Omkring det midlertidige ophold i en af Blomstergårdens rehabiliteringsboliger oplyser ældrechefen, at de tre uger er rigtigt forstået, men at det reelt er en revurdering af borgerens behov, der finder sted efter tre uger, hvor man altså ikke automatisk flyttes væk.

- Vagn Hansen ønsker en plads på et plejecenter i Ringsted, hvor han har familie. Kan det lade sig gøre?

- Det kan det godt, hvis han visiteres til en plejehjemsplads, og der er plads i Ringsted. Slagelse Kommune vil så fungere som betalingskommune, siger Marianne Kristensen.

Alt i alt synes Vagn Hansen i bedste fald at kunne undgå sommerhuset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk