6. marts 2021
Det kan hurtigt blive dyrt at gå til sport. Men BROEN Danmarks lokalforening giver en håndsrækning til udsatte børn og unge - og nu har foreningen fået doneret penge, så de kan hjælpe endnu flere. Foto: Kenn Thomsen
Det kan hurtigt blive dyrt at gå til sport. Men BROEN Danmarks lokalforening giver en håndsrækning til udsatte børn og unge - og nu har foreningen fået doneret penge, så de kan hjælpe endnu flere. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp at hente: Nu kan flere udsatte børn starte til en sport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp at hente: Nu kan flere udsatte børn starte til en sport
Slagelse - 15. november 2019 kl. 11:56
Af Fleur Sativa

Løbesko, træningstøj og måske endda en ketsjer. Ofte er det forbundet med en lang række udgifter, når man vil starte til en ny sport.

For uanset om det er i fodboldklubben, fitnesscenteret eller på badmintonbanen, man starter, kræver det en form for udstyr.

Men ikke alle familier har ressourcerne til at klæde deres børn ordentligt på til de sportslige aktiviteter.

En donation på 50.000 kroner fra Poul Erik Bech Fonden har derfor netop bragt stor glæde blandt de frivillige i BROEN Slagelse. Foreningen hjælper nemlig netop socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter.

Målet er ifølge BROEN Danmark at få flere børn ud i lokale foreninger, hvor de kan være sammen med andre børn, blive en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller.

Dyrt at dyrke sport

På den måde kan børnene få både succesoplevelser og en styrket tro på sig selv, oplyser foreningen. Men for at få flere børn ud i foreningerne, er der brug for særlig økonomisk støtte.

Ifølge en rapport fra Idrættens Analyseinstitut udgivet i 2014 ligger børns gennemsnitsforbrug på sport og motion nemlig på godt 5.800 kr. om året. De fleste penge går til medlemskaber og rejser, mens tøj og sko koster 1.257 kr. om året i gennemsnit for et barn mellem syv og 15 år.

Derfor kan det hurtigt blive en omkostelig affære selv for sport på fritidsniveau.

Poul Erik Bech Fonden, der har doneret de 50.000 kroner, er således en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med ganerationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech.

Fonden ejer i dag størstedelen af mæglervirksomheden og gennem overskuddet fra EDC Pol Erik Bech støtter fonden især foreninger, der gør en forskel for børn.

Gør en forskel for udsatte børn

Ved overrækkelsen af donationen havde Henrik Hjortkjær fra EDC Bolig Poul Erik Bech og Sven Lyse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech derfor hvervet som repræsentanter for Poul Erik Bech Fonden - og kunne på fondens og egne vegne udtrykke stor respekt for de frivillige i BROEN Slagelse:

- De frivillige i BROEN Slagelse gør en stor personlig forskel for udsatte børn og unge og bidrager til, at endnu flere bliver en del af et aktivt fællesskab. Det at være en del af et fællesskab og opnå nye relationer giver foruden livsglæde også børnene redskaber til at komme godt videre i livet. Poul Erik Bech Fonden ønsker at støtte foreninger, som gør en forskel for børn, og det er BROEN Slagelse et rigtigt godt eksempel på, lyder det i en pressemeddelelse.

Samlet set har Poul Erik Bech Fonden i 2019 valgt at donere en million kroner til de frivillige i BROEN Danmarks lokalforeninger fordelt over det meste af landet.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk