24. september 2021
Leila Joensson vise her nogle af julemarkedets produkter for Irene og Peter Andersen fra Skælskør. 	Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Leila Joensson vise her nogle af julemarkedets produkter for Irene og Peter Andersen fra Skælskør. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historiske julegaver og vikingetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historiske julegaver og vikingetid
Slagelse - 10. december 2018 kl. 07:36
Af Arne Svendsen

Nordiske ikoner malet på middelalder-markeder, varme fåreskind fra økologisk gård , historiske romaner og kalligrafi udstyr til at fremstille middelalderens skrift.

Det var nogle af de ting, der blev budt på ved julemarkedet hos Kunst & Historisk Håndværk i den gamle smedie på Holtenvej ved Stigsnæs søndag.

Her har Leila Joensson, maler, forfatter med mere, og Jørgen Poulsen, tidligere leder af Vikingelandsbyen i Albertslund, som tidligere omtalt slået sig ned med mange aktiviteter.

Der var dog ikke tale om noget overrendt julemarked.

Da Sjællandske kiggede indenfor ved middagstid havde kun omkring 15 været forbi.

- Men det er nu meget godt, så langt ude på landet, lød det fra Leila Joensson, der blandt andet også kunne fremvise flere nydelige portrætter, som er malet af elever på det aftenskolehold, som hun underviser på.

Blandt portrætterne var et yderst vellignende et af slagsen, som det måske kunne være interessant for viceborgmester Villum Christensen (LA) at kigge nærmere på..

Leila Joensson har som tidligere omtalt også udgivet to historiske romaner, kaldet Harigasti-bøgerne. Forsiderne her er såmænd tegnet af hendes mor, Lecia Jønsson, der gennem mange år var en kendt sangerinde, blandt andet som den ene halvdel af duoen Laban.

- Min mor er 70 år i dag, og tager stadig ud for at spille sammen med sin søster Lucienne, fortæller Leila Joensson.

Når hun staver sit navn anderledes end sin mor, så skyldes det, at hun har opholdt sig meget i England, og her kunne de slet ikke finde ud af det der med det danske ø, hvorfor hun skiftede navn.

I det tidligere maskinværksted overfor den gamle smedie »regerer« Jørgen Poulsen, snart 70 år, hvis store interesse er at genskabe ting fra vikingetiden.

Han kunne blandt andet fremvise flere flotte økser og andre redskaber, velegnede til at fremstille huse og for eksempel skåle.

Jørgen Poulsen stammer fra Viborg-kanten, og er oprindelig uddannet bager. Han har også været daginstitutionsleder, indtil han først i 90érne blev det han selv karakteriserer som »kommunalt ansat vikingehøvding«.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk