21. september 2021
Den seneste uge har stået i kampenes tegn. Men faktisk holder Trelleborg under Nationalmuseet vikingesommer i hele sommerferien.  Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Den seneste uge har stået i kampenes tegn. Men faktisk holder Trelleborg under Nationalmuseet vikingesommer i hele sommerferien. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historien fortælles bedst af os selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Historien fortælles bedst af os selv

Krigerugen på Trelleborg er slut. I weekenden fandt de sidste store slag sted, og succesen var til at smage. Atter hundredvis af vikinger fra nær og fjern deltog.

Slagelse - 25. juli 2021 kl. 17:00

For 1000 år siden kæmpede vikinger og deres blodbrødre med sværd, økser, skjolde, bue og pil. I sidste uge gjorde de det igen.

arrow Læs også: Se billeder: Et væld af vikinger slog til og kæmpede om Trelleborg

Ringborgen Trelleborg, der anses som den bedst bevarede af sin slags i Danmark med volde og omgivet åer, har indtil søndag dannet rammen om endnu et træf for hundredvis af vikinger.

I år er det en sand krigeruge, der har fundet sted, og et stort antal af de fremmødte, deltagende vikinger var da også de hævntørstige.

Trelleborg trækker hvert år et væld af vikinger til, og spejder du ud over terrænnet med ringborgen i baggrunden, er det rent faktisk som om, du er tilbage i en tid, som vi ifølge forfatter Susanne Clod Pedersen bedst kan fortælle selv.

Hun stod endnu engang klar i sin stand med i alt syv bogbind omhandlende Arnulf, der i tiden omkring årtusindskiftet går fra at være en ilter ung mand til en berejst jomsviking.

- Og nu er jeg i gang med min 8. bog. Det er vores historie, og jeg har genskabt en sandfærdig fortælling ved brug af utroligt mange kilder - dog med en fiktiv hovedperson, siger forfatteren, der er uddannet koncertpianist, men i årevis også har skrevet historiske romaner med udgangspunkt i vikingetiden og middelalderen.

Arvesølvet

Hun lægger ikke skjul på, at hun er tro mod virkeligheden og det, der fandt sted. Det er arvesølvet, der krydres med fiktion, hvor en viking inddrages i mægtige kongers magtspil, plyndringstogter og blodige kampe.

- Og faktisk mener jeg, at vi bedst fortæller vores historie selv, lyder det fra hovedpersonen, der som en selvfølge har deltaget på Trelleborg de seneste syv-otte år.

Netop de store slag og kampe bliver også markeret her. Mens det planlagte, store slag søndag var det sidste af sin slags i denne omgang, var der også lørdag drama i et hjørne bag ved vikingelandsbyen.

Her fandt en turnering sted, hvor en særlig - og vel nok den blodigste - stilart var omdrejningspunktet: eastern style.

I denne kampstil må krigerne både slå mod hoved og krop, og de deltagende, hvoraf mange fra København, var derfor ekviperet med fuld beskyttelse.

De store slag, som er blevet udkæmpet hver dag fra torsdag til og med søndag, er ikke lige så voldsomme, om end det tog sig drabeligt ud, da hære tørnede sammen, imens der andre steder ved Trelleborg syntes noget mere fredsommeligt.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk