26. november 2020
I Tjæreby stemte flest på Stram Kurs. Arkivfoto
I Tjæreby stemte flest på Stram Kurs. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her holder Paludans vælgere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her holder Paludans vælgere til
Slagelse - 07. juni 2019 kl. 06:10

Mens Rasmus Paludans Stram Kurs ikke klarede spærregrænsen på landsplan, var det nye og kontroversielle indslag i valgkampen blevet repræsenteret i Folketinget, hvis det alene stod til vælgerne i Slagelse Kommune. Kun på et enkelt valgsted i kommunen, på Agersø, fik partiet under spærregrænsens to procent, men blandt de steder, hvor Stram Kurs lå over de to procent, var der også iøjnefaldende variationer.

arrow Læs også: I Slagelse stemte 3,4 procent af vælgerne på Stram Kurs

Flest krydser fik partiet på de 445 stemmesedler, der blev udfyldt i Tjæreby Forsamlingshus. Her fik Paludans parti 5,5 procent af stemmerne, mens han høstede 4,5 procent af stemmerne i både Dalmose, Boeslunde og Flakkebjerg.

Også vælgerne i Dalmose (4,5 procent), Korsør søndre (4,2), Slagelsehallen (4,2), Magleby (4,1) og på Omø (4,0) bakkede mærkbart op om Stram Kurs.

Ud over Agersø, hvor partiet fik 1,4 procent af stemmerne, var tilslutningen lavest i Vesthallen og Antvorskov i Slagelse samt i Stillinge.

I Magleby, hvor Stram Kurs fik 4,1 procent af stemmerne, blev det også et godt valg for Nye Borgerlige med 6,6 procent. Her afveg Det Radikale Venstres tilslutning også fra den generelle udvikling for partiet ved dette valg, idet det gik lidt tilbage i Magleby.

På Agersø var det Venstre, der hverken fulgte lands- eller kommunetendensen i form af en lille tilbagegang. Dansk Folkeparti tabte 16,2 procentpoint på Agersø, hvor Nye Borgerlige som nyt parti til gengæld tiltrak 5,0 procent, og Socialdemokratiet gik 4,5 procentpoint frem.

På Omø gik Socialdemokratiet 4,8 procentpoint tilbage, mens der overhovedet ikke var stemmer til Liberal Alliance på øen.

Venstres mest markante fremgang i kommunen kom i Vestermose. Her gik partiet 12,5 procentpoint frem, mens Dansk Folkeparti gik hele 17,2 procentpoint tilbage. Det samme var tilfældet for DF i Eggeslevmagle, hvor Venstres fremgang var på 11,9 procentpoint.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk