19. august 2019
Bygningerne her skal rives ned for at give plads til den nye Rema 1000. Projektet omfatter også en ny sti frem til skolen. Foto: Arne Svendsen
Bygningerne her skal rives ned for at give plads til den nye Rema 1000. Projektet omfatter også en ny sti frem til skolen. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her åbner ny Rema1000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her åbner ny Rema1000
Slagelse - 18. februar 2019 kl. 06:36
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om et års tid vil folk i Slots Bjergby formentlig ikke behøve at skulle køre udenbys for at handle dagligvarer.

De vil nemlig kunne købe ind i en helt ny Rema 1000, placeret på hjørnet af Brovej og Skælskør Landevej.

Det er udviklingschef Lars Thisted fra Rema 1000, der kommer med denne forudsigelse. Udviklingschefen tager dog forbehold for, at lokalplanen for byggeriet lige skal godkendes, ligesom man skal have en byggetilladelse i hus.

Lokalplanen skal byrådet tage stilling til på sit møde sidst på måneden, efter at den lige har været en tur forbi økonomiudvalget nu på mandag.

Og her ventes der ikke de store problemer. Man er nemlig i den usædvanlige situation, at ingen har noget som helst imod byggeplanerne.

Den eneste indsigelse indkommet i høringsperioden kommer fra Banedanmark, der meddeler, at de ingen bemærkninger har til planen.

Lars Thisted siger, at når dagligvarekæden har valgt at satse på Slots Bjergby, så skyldes det, at der er tale om et område i kommunen, hvor der allerede bor en del, og hvor der ifølge kommunens planer skal ske en yderligere befolkningstilvækst.

- Vi har da også fået mange positive tilkendegivelser fra området omkring planerne, siger Lars Thisted.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere en dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter. Ved etablering af butikken vil de eksisterende bygninger på Brovej 11A blive nedrevet.

Der skal etableres to vejadgange fra Brovej, ca. 50 meter og 80 meter fra rundkørslen. Vej-adgangen mod øst vil blive benyttet til vareindlevering.

Brovej er en skolevej. Der bør derfor efter kommunens opfattelse etableres en fælles gå- og cykelsti langs Brovej for at sikre fodgængere og cykeltrafik til skolen og børnehaven.

Her er der indgået en aftale, hvor bygherren Rema Butiksudvikling, skal betale for anlæg af stien foran butikken. Slagelse Kommune skal afholde udgifter til stiens videre forløb hen til skolen.

Der skal desuden etableres stiforbindelse, der sikrer adgang til dagligvarebutikken fra boligområderne mod syd.

Butikkens facader mod syd og vest vil være meget synlige fra Brovej og Skælskør Landevej. Lokalplanforslaget indeholder derfor bestemmelser, der sikrer, at disse facader brydes med vinduer og relief i murværk for at give et attraktivt arkitektonisk indtryk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk