18. januar 2021
Energistyrelsen har netop valgt at trykke på pauseknappen for en ellers planlagt havvindmøllepark ved Omø Syd. Arkivfoto fra Horns Rev.
Energistyrelsen har netop valgt at trykke på pauseknappen for en ellers planlagt havvindmøllepark ved Omø Syd. Arkivfoto fra Horns Rev.
Foto: Dong Energy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havvindmøller sat på pause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havvindmøller sat på pause
Slagelse - 13. november 2020 kl. 06:17
Af Solveig Hansen

Energistyrelsen har i denne uge meddelt European Energy, at sagsbehandlingen af det store havvindmølleprojekt Omø Syd i Slagelse Kommune bliver sat i bero.

Det sker efter, at European Energy i oktober indsendte sidste formelle ansøgning for Omø Syd havvindmøllepark, nemlig ansøgning om etableringstilladelse.

Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy, er overrasket over, at regeringen nu bremser havvindmølleplanerne.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en mail fra Energistyrelsen, som sætter planerne i bero. Vi er uforstående over for, at regeringen nu bremser vores havvindmøllepark, siger Knud Erik Andersen.

Energistyrelsen skriver i mailen til European Energy, som Sjællandske har fået indsigt i, at sagsbehandlingen sættes i bero, indtil der foreligger en afgørelse fra Miljøministeren vedrørende mulig udpegning af Smålandsfarvandet til et fuglebeskyttelsesområde.

Sagsbehandlingen af Omø Syd-projektet har allerede været i gang i otte år, og det ser altså nu ud til, at sagen trækkes endnu mere i langdrag.

- Det er et meget uheldigt tidspunkt, fordi vi efter otte års sagsbehandling nu står over for at sætte gang i anlægsfasen af projektet, som vi forventer vil medføre anlægsinvesteringer på tre-fire milliarder kroner. og flere tusinde arbejdspladser, imens arbejdet står på. Derudover er vi i fuld gang med at udvikle Power-to-X planer for det nedlagte Stigsnæs-kulkraftværk, som vi ser store perspektiver ved både for at gøre transportsektoren grønnere i Danmark, men også til at revitalisere området ved Stigsnæs, siger en ærgerlig Knud Erik Andersen, der nu må væbne sig med mere tålmodighed.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk