18. juli 2019
Det er græsarealet mellem Havnevej og Standgade samt parkeringsarealet/bådopbevaringspladsen ved Restaurant Solskikken, der muligvis har en byforskønnelse i sigte. Foto: Slagelse Kommune.
Det er græsarealet mellem Havnevej og Standgade samt parkeringsarealet/bådopbevaringspladsen ved Restaurant Solskikken, der muligvis har en byforskønnelse i sigte. Foto: Slagelse Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havneområde skal udvikles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havneområde skal udvikles
Slagelse - 12. februar 2019 kl. 09:16
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Algade i Skælskør fik en kæmpe makeover, blandt andet i form af ny belægning, blev der samtidig tænkt nye tanker om Skælskør Havn med omdrejningspunkt i græsarealet mellem Havnevej og Strandgade og parkeringsarealet ved Restaurant Solskikken.

Det er tanker, der nu bliver fulgt op, finjusteret og ikke mindst søgt finansiering til via fondsstøtte fra Realdania, der via initiativet »Hovedbyer på Forkant« støtter projekter »som kan være med til at løfte bymidten og de centrale byrum til gavn for borgere, besøgende og erhvervslivet«, som det hedder i Realdanias forudsætninger for fondsstøtte.

At opnå støtte via »Hovedbyer på Forkant« kræver dog, at der samtidig er kommunal vilje til at bakke op om projektet, når det gælder finansiering, ligesom der skal være lokalt engagement samt foreligge en realistisk plan for, hvad, hvor og hvordan en fremtidig byfornyelse henholdsvis byudvikling skal foregå.

På erhvervs- og teknikudvalgets møde for nylig faldt drøftelser om netop dette ud til Skælskørs fordel, da det blev besluttet at arbejde videre med en fondsansøgning til Realdania, hvilket reelt betyder en positiv tilgang til tankerne om at udvikle Skælskør Havn.

Blandt de bud, der er på en mulig byforskønnelse/udvikling af havnen, er blandt andet et ønske om at græsarealet mellem Havnevej og Strandgade fortsat skal kunne anvendes til flere formål, ligesom området skal indbyde til ophold af både kortere eller længere varighed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk