16. januar 2019
Denne visualisering af de kommende havmøller viser 40 møller set fra Omøs sydkyst. Visualisering: Orbicon
Denne visualisering af de kommende havmøller viser 40 møller set fra Omøs sydkyst. Visualisering: Orbicon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havmøllerne kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havmøllerne kommer
Slagelse - 11. august 2018 kl. 09:12
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Energistyrelsen er nu klar til at give selskabet Omø South Nearshore A/S tilladelse til at opføre en havmøllepark på et cirka 44 kvadratmeter stort område syd for Omø. Det har styrelsen meddelt Slagelse Kommune, der er myndighed for den del af projektet, der vil kunne mærkes på land.

Styrelsen har meddelt, at den er indstillet på at give en etableringstilladelse til havmølleparken på op til 80 havmøller baseret på den miljøundersøgelse, der tidligere er lavet. Både miljøundersøgelse (VVM) og det kommuneplantillæg, der skal til, hvad angår anlæggene på land, var i offentlig høring i begyndelsen af 2017. Siden da har kommunen ventet på, at Energistyrelsen skulle tage stilling til høringssvarene.

Ventetiden på meldingen fra Energistyrelsen har betydet, at det oprindelige tillæg til kommuneplanen omkring landanlæggene er blevet forældet. Derfor er det nødvendigt at lave et nyt kommuneplantillæg, men det er mest en teknisk ændring. Kommunen regner ikke med, at der skal laves nye undersøgelser, for indholdet af såvel kommuneplantillæg som miljøvurdering og VVM-redegørelse bliver det samme som tidligere.

- Vi fik jo vedtaget en ny kommuneplan sidste år, og vi kunne ikke tage et gammelt tillæg med, når vi ikke kendte Energistyrelsens svar. Det er det samme projekt, men vi skal vurdere, om der er noget, der skal opdateres, siger afdelingsleder Darrin Bayliss i kommunens planafdeling.

Kommuneplantillægget om landanlægget ved Stigsnæs, hvor møllestrømmen så at sige skal gå i land, giver mulighed for, at det kan ske to steder ud for Østerhoved: Ved Klintevej eller længere mod øst.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk