6. marts 2021
De fire guldringe er alle forskellige og har tydelige slidmærker. Hvilket viser, at de engang har siddet på armen af en bronzealdermand, hvis tøj har gnedet mod det bløde guld. Det er første gang nogensinde, at der bliver fundet fire af de såkaldte edsringe på én gang.
gallery icon

Se billedserie

De fire guldringe er alle forskellige og har tydelige slidmærker. Hvilket viser, at de engang har siddet på armen af en bronzealdermand, hvis tøj har gnedet mod det bløde guld. Det er første gang nogensinde, at der bliver fundet fire af de såkaldte edsringe på én gang.
Foto: Museum Vestsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hans Henrik og Christians sensationelle guldfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Henrik og Christians sensationelle guldfund
Opdateret 01. juli 2013 kl. 08:43
Slagelse - 27. juni 2013 kl. 06:30
Af Arne Svendsen

Skælskør: Et helt fantastisk og enestående fund.

Det siger Peter Vang Petersen, arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet, om det fund som den 43-årige fritidsarkæolog Hans Henrik Hansen, Skælskør, og hans 23-årige nevø Christian Albertsen, Korsør, gjorde i sidste uge på en mark nord for Skælskør.

De to fandt ved hjælp af deres metaldetektorer fire flotte armringe af guld. Der er tale om såkaldte eds-ringe, der stammer fra yngre bronzealder omkring 800 før Kristus.

Og historien om, hvordan de to flittige fritidsamatørarkæologer fandt guldringene lyder næsten for god til at være sand, fortæller Kirsten Christensen, som er museumsinspektør på Museum Vestsjælland, hvor ringene blev indleveret.

arrow Læs også: Sensationelt guldfund på Vestsjælland
Vi finder lige to mere

- Finderne fandt først to ringe, som de afleverede til museet. Hvorefter de sagde til mig, at »Nu tager vi ud og finder nogle flere«. Og så fandt de simpelthen to ringe til, siger Kirsten Christensen, der tilføjer:

- To ringe på én gang er meget usædvanligt, men ingen havde forestillet sig fire, siger Kirsten Christensen.

10 ringe på samme mark helt vildt

Alle fire ringe er fundet inden for få meter af hinanden - og endda på den mark, hvor der tidligere er fundet seks store edsringe, som dog er dukket op ad flere omgange igennem en periode på over 30 år.

- Netop derfor er det nye fund helt enestående, fortæller Peter Vang Petersen, der er danefæ-ekspert på Nationalmuseet.

- Det er første gang nogensinde, at vi finder fire edsringe på én gang. Og ti på samme mark - dét er helt vildt. Det er simpelthen et helt fantastisk fund, siger Peter Vang Petersen og tilføjer, at der kun er fundet omkring 50 edsringe i hele Danmark.

Læs mere i Sjællandske torsdag.

n

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk