8. august 2020
Født seks uger for tidligt har 29-årige Dennis Svare Nielsen (tv.) fra Slagelse været handicappet hele sit liv. Men i dag har han fået hjælp af den lokale sangskriver Kurt Bønnerup til at få sat ord på udfordringerne ved at leve med et handicap. Det er blevet til cd'en »Projekt Dennis«.
Født seks uger for tidligt har 29-årige Dennis Svare Nielsen (tv.) fra Slagelse været handicappet hele sit liv. Men i dag har han fået hjælp af den lokale sangskriver Kurt Bønnerup til at få sat ord på udfordringerne ved at leve med et handicap. Det er blevet til cd'en »Projekt Dennis«.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappede Dennis vil inspirere gennem dansktop: Nu sætter han ord på svære følelser med ny cd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappede Dennis vil inspirere gennem dansktop: Nu sætter han ord på svære følelser med ny cd

På trods - og på grund af - sit handicap har 29-årige Dennis Svare Nielsen fra Slagelse i dag udgivet en cd. Teksterne skal sætte ord på alt det, der kan være svært, når man lider af et handicap.

Slagelse - 30. juli 2020 kl. 10:12
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Han er anderledes *uuuhh* Det ved han selv ret godt«

Akkompagneret af et svagt kor i baggrunden danser ordene ud gennem musikafspillerens højtalere ledsaget af toner fra trommer bas og guitar, der gør det svært at sidde stille.

Så ved siden af sidder 29-årige Dennis Svare Nielsen og slår den ene fod i gulvet i takt til musikken, mens han bevæger hovedet fra side til side.

Han er handicappet. Og så har han lige udgivet sin allerførste cd med sit eget ansigt på coveret og titlen »Projekt Dennis«.

- Teksterne handler jo om mig. Og om mine oplevelser, forklarer en smilende Dennis Svare Nielsen, der i dag bor i egen bolig i Slagelse, hvor han får hjælp til at klare ting som indkøb, madlavning og rengøring.

Inspireret af dansktop

Cd'en, der er inspireret af dansktop-genren, skal være med til at sætte ord på alt det, der kan være svært, når man er handicappet. Og når man er »anderledes«, som også er titlen på én af cd'ens i alt syv numre.

En idé, som Dennis Svare Nielsen fik i 2017 efter en ubehagelig oplevelse på vestsjællands største kræmmermarked, Sørby Marked.

Her var han for at høre dansktopmusik, men endte med blive overfaldet af en anden markedsgæst.

Den ellers glade slagelseaner blev herefter både meget bange og ked af det.

- Jeg kan huske, at han sagde rigtig grimme ting til mig. Og så sagde han: »Hvis jeg ser dig igen, så slår jeg dig ihjel«. Så jeg var jo hele tiden nervøs for at møde ham, fortæller Dennis Svare Nielsen, som på tidspunktet befandt sig ved en toiletvogn sammen med sin hjælper.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Mie Neel

Dennis Svare Nielsen tog kontakt til Kurt Bønnerup efter en voldsom oplevelse, han var udsat for i 2017. Siden arbejdede de sammen om at skabe en cd, der i dag har hjulpet handicappede Dennis videre. Foto: Mie Neel


For at komme sig besluttede han, at han ville sætte ord på oplevelsen. Derfor kontaktede han i 2018 sangskriver Kurt Bønnerup fra Korsør, der står bag »Sangværkstedet« og har skrevet tekster til flere kendte dansktopkunstnere.

Da han blev kontaktet af Dennis Svare Nielsen, var det dog allerførste gang, at han blev bedt om at skrive sange, der handler om at have et handicap.

Første gang i historien

- Jeg tror aldrig før, at det er sket i dansk musikhistorie, at en handicappet har fortalt sine private historier og fået dem ned på en cd og udgivet som her. Så det er faktisk helt unikt, fortæller Kurt Bønnerup, der dog selv skulle overbevises om projektets relevans, før han gik med til at skrive sangene.

- Men jeg blev jo nødt til at sige ja. Ellers ville jeg aldrig få fred, griner han og peger på, at Dennis Svare Nielsen »kimede ham ned med telefonopkald«, indtil han gik ind i projektet.

"Selv om jeg er handicappet, så kan jeg godt noget. Nu har jeg udgivet en cd. Så det kan andre også gøre, hvis de vil."
- Dennis Svare Nielsen

Sidenhen er flere musikere gået med på idéen, og sangene er således blevet indspillet af blandt andre Troels Christensen, Henning Weisdorff og Coffee Voice, som alle er kendt på landets dansktop-scene.

Men for at projektet kunne blive muligt, har både musikere og sangskriver Kurt Bønnerup arbejdet gratis. Og de omkostninger, der har været i forbindelse med cd-udgivelsen, er blevet holdt af sponsorer.

Ifølge Dennis Svare Nielsen »betyder det alt«, at det gennem frivilligt initiativ og sponsorer på denne måde er lykkedes at udgive cd'en.

Han håber nemlig, at den kan inspirere andre, der har et handicap eller bare går og føler sig »anderledes«:

- Selv om jeg er handicappet, så kan jeg godt noget. Nu har jeg udgivet en cd. Så det kan andre også gøre, hvis de vil, slår han fast og trykker endnu en gang »play« på musikafspilleren, så tonerne af trommer, bas og guitar atter fylder rummet.

- Og man kan jo ikke være ked af det, når man hører musik, siger Dennis Svare Nielsen og bevæger overkroppen i takt til rytmen.

Mie Neel

Cd'en kan købes for en 50'er, men har ikke kostet noget at producere. Både den lokale sangskriver Kurt Bønnerup (th.) og musikere har arbejdet gratis, ligesom sponsorer har meldt sig på banen for at realisere projektet, der skal inspirere andre. Og hvem ved - måske får Dennis Svare Nielsen mulighed for at signere flere cd'er som denne her i fremtiden.


Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk