17. maj 2021
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) var godt tilfreds med kunstneren Gregor Wosiks street art på Slagelse Rådhus sidste år. Nu har økonomiudvalget bevilget 200.000 kroner til en egentlig Street Art Festival.
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) var godt tilfreds med kunstneren Gregor Wosiks street art på Slagelse Rådhus sidste år. Nu har økonomiudvalget bevilget 200.000 kroner til en egentlig Street Art Festival.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håber på festival til maj - kommune klar med en kvart million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håber på festival til maj - kommune klar med en kvart million kroner

Inspireret af en festival i Jylland planlægger Slagelse Kommune at afholde »Street Art Festival« til maj. Økonomiudvalget har bevilget knap en kvart million kroner til eventet - men det afholdes altså kun, hvis det er forsvarligt, understreger borgmester.

Opdateret 26. februar 2021 kl. 19:32
Slagelse - 26. februar 2021 kl. 12:43
Af Fleur Sativa

Det startede så småt sidste år, da malerier prydede facaden på Slagelse Rådhus og gulvet i Vestsjællandscentret. Men til maj planlægges en decideret »Street Art Festival«, hvor i alt 20 street art-malere og deres kunstværker vil være at finde på fem lokationer i Slagelse centrum.

Et initiativ, som Slagelse Kommunes økonomiudvalg netop har valgt at støtte med 200.000 kroner.

Ifølge borgmester John Dyrby Paulsen (S) er det dog med forbehold for, at smittetrykket med coronavirus falder, og at visse corona-restriktioner ophører.

- Hvis vi stadig har et forsamlingsforbud på maks fem personer, så går det selvfølgelig ikke. Og så må vi se på, om vi skal flytte det til måske efteråret, forklarer borgmesteren og peger på, at der planlægges at skulle være forskellige workshops og musikalsk underholdning på byens torve i samme forbindelse fra den 6. til den 8. maj, som lige nu er den dato, hvor man håber at kunne afholde festivalen.

Krydsede fingre

Selv om økonomiudvalget har valgt at bevilge knap en kvart million til eventet, kalder John Dyrby Paulsen det dog for »optimistisk« at festivalen kan afholdes helt, som den er planlagt.

- Jeg anlægger det et forsigtighedsprincip. For hele idéen er, at vi skal se kunsten blive til. Så vi skal kunne forsvare at have folk på gader og stræder. Og det ved jeg ikke lige nu, om vi kan til den tid, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Også Vestsjællandscentret blev sidste år dekoreret med 3D-kunst ud fra denne skitse og malet af den tyske kunstner Marion Ruthardt. Hvis festivalen til maj bliver til noget, inviteres hele 20 kunstnere til at deltage, og fem lokationer i Slagelse centrum tages i brug. Arkivfoto

- Men jeg krydser fingre, og jeg glæder mig. For så snart det er muligt, skal vi nok afholde det. Vi har alle sammen snart behov for at komme ud og se andre mennesker og være sammen igen, fastslår John Dyrby Paulsen.

Krydsede fingre har også Jane Dahl, der er marketingchef i Vestsjællandscentret og som sidder i bestyrelsen i Slagelse Forskønnelsesselskab, der er en del af arbejdsgruppen, og som oprindeligt fik idéen - stærkt inspireret af en lignende festival i det midtjyske.

- Vi kan altid skrue lidt ned

- Der er en stor Street Art Festival i Brande, som vi har set meget på og haft en dialog med. For der er bare ikke noget lignende her i nærheden (på Sjælland, red.), forklarer Jane Dahl, der er mere optimistisk end Slagelses borgmester, når det kommer til muligheden for at afholde festivalen på trods af coronavirusset.

- Nu ved vi jo ikke, hvordan situationen med corona er til maj. Men vi kan altid skrue lidt ned og eventuelt droppe de forskellige workshops, hvis det ikke er muligt eller forsvarligt til den tid, fortæller hun.

Da der sidste år blev malet på gulvet i Vestsjællandscentret og på facaden af Slagelse Rådhus, blev kunsten til over få dage, ligesom det er planlagt over en weekend denne gang. Og efterfølgende blev malerierne siddende i omkring fire måneder.

- Så selv om kunstnerne kun bruger en weekend på at male, er det jo noget, som man kan nyde i meget lang tid, siger Jane Dahl.

Håber og tror, det lykkes

Ifølge marketingchefen fra Vestsjællandscentret oplevede hun blandt andet, hvordan flere forbipasserende stoppede op og tog billeder med kunsten, der sidste år var malet på centrets gulv.

Det var nemlig ganske imponerende 3D-kunst med blandt andet livagtige delfiner malet af den tyske kunstner Marion Ruthardt.

- Det er jo helt anderledes, end hvad man er vant til at opleve. Og derfor håber jeg også rigtig meget, at det kan lade sig gøre i år. Og jeg tror faktisk også fuldt og fast på det, slår Jane Dahl fast.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk