18. maj 2021
Selskabet bag Asia Restaurant er gået konkurs.
Selskabet bag Asia Restaurant er gået konkurs.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håbede til det sidste: Restaurant er konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håbede til det sidste: Restaurant er konkurs

Restauranten Asia er konkurs og lokalerne nu mørklagte efter flere hårde år med underskud. Håbet var ellers lysegrønt indtil det sidste.

Slagelse - 01. maj 2021 kl. 13:00
Af Fleur Sativa

Fra Bredegade i Slagelse er det slut med asiatisk.

»Vi ved endnu ikke, hvornår situationen stopper, og kan ikke forudsige dens endelige input på økonomien i selskabet«.

Sådan lød det - fortvivlende, men dog håbefuldt - i en ledelsesberetning fra 2020 kort efter coronapandemiens start, da restauranten Asia i Slagelse fremlagde sit årsregnskab for 2019.

Her afsluttede restauranten nemlig året med et underskud på 176.187 kroner - og gik dermed blødende direkte ind i en krisetid uden overhovedet at kende alvoren i det, der ventede forude.

Og nu er det helt slut: Restauranten er gået konkurs.

Det fremgår blandt andet af CVR-registret, ligesom der i vinduerne på Bredegade 3, hvor restauranten slog dørene op første gang i 2016, hænger skilte med teksten »Til leje«. Og forsøger man at ringe restauranten op, mødes man af en automatisk telefonsvarer, der fortæller, at nummeret er ugyldigt.

Nomineret til bedste take-away

I maj 2020 blev Asia ellers nomineret til årets bedste take-away restaurant af Hungry.dk, som udvalgte 13 af de mest populære take-away steder i Slagelse.

Men bag kulisserne har forretningen lige siden åbningen været præget af underskud og dårlige år.

Værst stod det til allerede det første år, hvor den asiatiske restaurant afsluttede regnskabsåret for 2016 med mere end en halv million kroner i røde tal.

Næste regnskabsår var underskuddet dog allerede halveret. Men så gik det den gale vej igen, da 2018 blev afsluttet med et underskud på helt præcis 427.627 kroner.

Regnskabet, som Asia offentliggjorde for året 2019 lige før krisen, var altså med andre ord det bedste, som restauranten siden sin åbning havde kunnet fremlægge.

Troede på fortsat drift

»(Men) efter regnskabets udløb er der udbrudt coronavirus i Danmark. Dette har medført, at virksomheden er tvangslukket. Dette har betydet en større reduktion af omsætningen, da der for øjeblikket udelukkende er en mindre omsætning i forbindelse med take-away«, bliver det beskrevet i den seneste ledelsesberetning.

Trods svære forudsætninger og en konklusion om, at regeringens hjælpepakker fra krisens start kun dækkede en del af restaurantens omsætningstab og omkostninger, var der dog optimisme at spore indtil det sidste.

»Da selskabet allerede inden udbruddet af coronavirussen i Danmark havde en stram likviditet og en utilfredsstillende indtjening, er der usikkerhed om virksomhedens evne til at fortsætte driften. Vi håber dog, at der vil være tilstrækkelig likviditet i den resterende del af året« står det videre beskrevet, før det konkluderes:

»Regnskabet er således aflagt efter en forudsætning om fortsat drift«.

Konkursbegæring få dage før nedlukning

Den 8. december - få dage før Danmark lukkede ned for anden gang - gik den dog ikke længere. Her blev konkursbegæringen indgivet.

Siden 2017 er det dog i hver årsrapport blevet beskrevet, at restaurantens regnskabsår »har været præget af en hård konkurrence i restaurationsbranchen i området omkring Slagelse«.

Ifølge seneste årsrapport havde Asia fire ansatte.

Sjællandske har forsøgt at få en kommentar fra de nu tidligere ejere og advokat Anders Ørskov Melballe, der er kurator og står for afviklingen af virksomheden. Dette er ikke lykkedes.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk