13. december 2019
Mikkel Anthonisen og Kristiane Ravn Frost har store planer i Skælskør: Etablering af et øko-samfund, Oceans of Hope og den Blågrønne Højskole - tre selvstændige projekter, som kan blive en del af en helhed i byen. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Mikkel Anthonisen og Kristiane Ravn Frost har store planer i Skælskør: Etablering af et øko-samfund, Oceans of Hope og den Blågrønne Højskole - tre selvstændige projekter, som kan blive en del af en helhed i byen. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håb om blå-grøn højskole lever stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håb om blå-grøn højskole lever stadig
Slagelse - 21. juli 2019 kl. 15:58
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag aften ankom det stolte skib »Oceans of Hope« til havnen i Skælskør. Dagen efter stod det klart, at drømmen om at skabe en blå-grøn højskole i Skælskør fortsat lever i bedste velgående.

arrow Læs også: Økosamfundet Oasis byder på »Mørbraden«

- Nu kører der en udbudsrunde frem til den 1. oktober om kommunens salg af »Mørbraden« (Møllebakken 15, red.). Den vil så blive retningsgivende for kvadratmeterprisen i området - og det er formentlig også det, den nuværende ejer af den forladte Skælskør Folkehøjskole venter på, siger Mikkel Anthonisen, som er overlæge med speciale i sklerose, sømand og stifter af »Oceans of Hope«.

Sammen med Kristiane Ravn Frost, som ønsker et skabe en lille øko-landsby i Skælskør, tog han imod avisens udsendte på kajen i Skælskør lørdag formiddag, hvor alle interesserede kunne gå ombord på båden og høre mere om projektet Oceans of Hope, hvor mennesker med sklerose genopdager livsglæden trods deres sygdom.

- Faktisk er der tale om tre helt forskellige projekter - Oasis øko-samfund, Oceans of Hope og den Blågrønne Højskole, og hver er og forbliver helt sine egne, men alle tre bliver en del af en helhed og vil, hvis vi kan bringe højskolen til Skælskør, alle etablere sig i byen, forklarer Mikkel Anthonisen.

- Hvis projektet ender med at blive en realitet - hvad ville det så betyde for Skælskør?

- Det ville i den grad sætte Skælskør på verdenskortet. Vi har visioner om et undervisnings- udviklings- og forskningscenter, som har lokal forankring og globalt udsyn og som samarbejder med højere læreranstalter i ind- og udland. Det vil skabe arbejdspladser og gøre det endnu mere attraktivt at bo i Skælskør, siger Mikkel Anthonisen.

Læs hele historien i Sjællandske mandag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk