15. juli 2020
Marc Møller og Mikkel Rygaard, begge medlemmer af Venstres Ungdom, er skuffede. Det samme er flere andre elever, som mener, at lærerne fører politisk propaganda. Foto: Carsten Lysdal
Marc Møller og Mikkel Rygaard, begge medlemmer af Venstres Ungdom, er skuffede. Det samme er flere andre elever, som mener, at lærerne fører politisk propaganda. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieelever: Vores lærere er ikke neutrale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever: Vores lærere er ikke neutrale
Opdateret 30. oktober 2015 kl. 06:46
Slagelse - 30. oktober 2015 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tusindvis af gymnasieelever valfartede torsdag til Christiansborg med det formål at demonstrere mod et finanslovsforslag, som skærer på statens uddannelsesområde - svarende til 8,7 milliarder kroner.

Det var dog langtfra alle Slagelse Gymnasiums elever, som satte kursen mod hovedstaden. De brugte i stedet torsdagen på at harcelere over det, flere af dem kalder »politisk propaganda« fra undervisernes side.

Onsdag eftermiddag sendte to lærere nemlig en besked ud på gymnasiets intranet, »Lectio«, hvor de opfordrede elever til at demonstrere mod regeringens spareforslag - og den melding er faldet flere elever for brystet.

Det skriver Sjællandske fredag.

- Vores lærere misbruger deres positioner som netop undervisere. De er slet ikke så objektive, som de skal være. De bør være vores vejledere og ikke skubbe os i en bestemt politisk retning, fortæller 18-årige Mikkel Rygaard, som ikke bare går på gymnasiet, men også sidder i Venstres Ungdoms lokale bestyrelse.

Han mener ikke, at det er lærernes opgave at opfordre til politiske handlinger, som en demonstration må siges at være. Slet ikke, når intranettet ifølge ledelsen ikke må bruges til politiske opfordringer.

- Jeg finder det umådeligt underligt, da det er en hovedregel for elever, at vi ikke må kommunikere politiske budskaber ud via vores meddelelsessystem. Hvorfor gør lærerne det så, spørger han.

Iver Grunnet, rektor på Slagelse Gymnasium, kan ikke se det store problem i, at der opfordres til demonstration. Han bemærker imidlertid, at det kan blive et problem, den dag der er tale om indoktrinering.

- Det må være grænsen, men der vil jeg ikke tro, vi er, siger rektoren, der efter eget udsagn intet har set til beskeden, som blev sendt ud forleden.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk