20. februar 2019
Selv om man er en lille sørøver, kan man godt dyppe Jesu legeme i hans blod, for det var vist saftevand. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Selv om man er en lille sørøver, kan man godt dyppe Jesu legeme i hans blod, for det var vist saftevand. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gud var med til fastelavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gud var med til fastelavn
Slagelse - 11. februar 2018 kl. 16:52
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sogneladen i Vemmelev var så fyldt med både store og små, at der måtte skaffes ekstra stole ved fastelavnsgudstjenesten.

Kirkens musicalkor indledte med lystig sang, inden sognepræst Ida R. Lund fortalte såvel udklædte som genkendelige børn og voksne i det stopfyldte lokale, at de var samlet for at få lys og varme i sindet.

- Og det er I lige de rette til. Hvor ser I godt ud, lød velkomsten.

Præsten fortalte også, at fastelavn er en gammel, kirkelig tradition, for i den katolske kirke blev der holdt kæmpestore fester med overdådigt indtag af mad inden fasten, der varede frem til påskedag.

- I den protestantiske kirke, som vi hører til, går vi ikke så meget amok ved fastelavn. Det er mere børnenes fest, sagde præsten før et Fadervor, der indledtes: »Kære Gud. I dag klæder vi os ud og bærer masker for at være nogle andre, end dem, vi er«.

Første vers i gudstjenestens første sang lød: »Jeg er Tarzan stærk som få. Jeg har lige lært at gå. Jeg er Ninja. Jeg er bager. Jeg er vagabond, så mager. Alle er vi nu klædte ud. Kom og vær hos os, vor Gud«.

Der var faktisk voksne, der var klædt ud. Simone Birkholm og Kamilla Lorentsen synes, det er hyggeligt, og bagefter spiser de sammen, mens de store børn går ud og rasler. De er altid med til fastelavns-gudstjenesten, men kommer ellers kun i kirken ved særlige lejligheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk