22. oktober 2019
- Taksten i Jylland har et helt andet udgangspunkt end taksten ved Næsby Strand, siger direktør i SK Forsyning Jan Østerskov.
- Taksten i Jylland har et helt andet udgangspunkt end taksten ved Næsby Strand, siger direktør i SK Forsyning Jan Østerskov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundejerformand: Hvorfor er målerabonnement dobbelt så dyrt som i Jylland?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundejerformand: Hvorfor er målerabonnement dobbelt så dyrt som i Jylland?
Slagelse - 30. august 2018 kl. 07:40
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er svært at forstå, at vi skal betale dobbelt så meget i abonnement, som de gør i Ringkøbing - Skjern forsyning, hvor de har en tilsvarende ordning. Det vil vi gerne have en fornuftig forklaring på.

Det skriver Søren Stjernø, formand for Højgårdens Grundejerforening ved Næsby Strand, i et indlæg til Sjællandske.

Det sker i kølvandet på omtalen i mandags-avisen af det nye abonnement på målerbrønde for forbrugerne ved det tidligere Kelstrup-Næsby Strand.

Et abonnement på 718,75 kroner årligt, der blev vedtaget tidligere på året af bestyrelsen i SK Vand og godkendt af byrådet, men som forbrugerne først fornylig har fået brev om.

Abonnementet skyldes som tidligere nævnt, at SK Forsyning har overtaget målerbrønde, som ellers plejer at være forbrugernes eget ansvar.

- Det fremgår ikke af skrivelsen, vandregulativet eller takstbladet, hvordan beløbet er beregnet. Ej heller kan man umiddelbart se noget på SK Forsynings hjemmeside. Det vil jo eller være en relevant orientering til forbrugerne, skriver Søren Stjernø.

Der i sit indlæg henviser til hjemmesiden hos Ringkøbing- Skjern forsyning, hvor der omtales et abonnement på 375 kroner årligt.

Sjællandske har forelagt brevet for SK Forsyning, hvor direktør Jan Østerskov siger, at fastsættelsen af abonnementet er sket ud fra det princip, at omkostningerne ved ordningen skal dækkes ind.

- Fra 2004 og frem til nu har det i gennemsnit kostet 11.200 kroner at udskifte en målerbrønd. Vi har så regnet med en teknisk levetid på brønden på 20 år. Det kan godt være, at den kan holde længere, og så vil der være grundlag for at nedsætte abonnementet. Men måske kommer der ny teknologi, så de kun skal bruges 15 år. Under alle omstændigheder skal SK Forsyning have pengene hjem, så ordningen hviler i sig selv, siger Jan Østerskov.

Med hensyn til sammenligningen med Ringkjøbing -Skjern Vand A/S siger Østerskov, at det vil kræve indsigt i dette vandværks økonomi og øvrige forhold, for at finde ud af, hvordan det beløb fremkommer.

- Men som jeg læser meddelelsen fra værket, så har udgangspunktet her været et helt andet. Nemlig at man ville pålægge sommerhusejere med målerbrønde en ekstra afgift. Dels fordi målerbrønde medfører større driftsomkostninger for selskabet, og dels fordi sommerhuse samlet set bidrager med en uforholdsmæssig lille andel til de faste omkostninger. Man fandt så ud af, at det var ulovligt at skelne mellem sommerhuse og helårshuse, og, og så vedtog man at opkræve de 375 kroner for alle de målerbrønde, som Ringkjøbing-Skjern Vand A/S ejer. Men takstens niveau er åbenbart ikke fastsat ud fra omkostningerne til at udskifte og drifte målerbrøndene, men fra start ud fra, at man ville have sommerhusejere med målerbrønde til at betale mere af andre grunde, siger Jan Østerskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk