22. oktober 2018
Det er en strid om en nu fjernet efeu op ad plankeværket  bag denne hæk på Slotsalleen, som har udløst sagen. Hegnssynet i Slagelse krævede et honorar på 1785 kroner, selv om den afsagte kendelse blev ophævet i retten. Peter Kolding måtte herefter gå til Østre Landsret, hvor han fik ret i, at han ikke skulle betale. Forinden havde kommunen dog ifølge ham brugt mange penge på advokater. Kommunen holder sig til, at man tidligere har fået ret i en sag, som man mener er sammenlignelig, hvilket Peter Kolding bestrider. Privatfoto
Det er en strid om en nu fjernet efeu op ad plankeværket bag denne hæk på Slotsalleen, som har udløst sagen. Hegnssynet i Slagelse krævede et honorar på 1785 kroner, selv om den afsagte kendelse blev ophævet i retten. Peter Kolding måtte herefter gå til Østre Landsret, hvor han fik ret i, at han ikke skulle betale. Forinden havde kommunen dog ifølge ham brugt mange penge på advokater. Kommunen holder sig til, at man tidligere har fået ret i en sag, som man mener er sammenlignelig, hvilket Peter Kolding bestrider. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundejer overvejer erstatningssag mod kommunen efter hegnssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundejer overvejer erstatningssag mod kommunen efter hegnssag
Slagelse - 13. november 2017 kl. 07:24
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Slagelse kan ikke være tjent med at have en så faglig svag administration, der ikke har respekt for skatteborgernes penge, ikke vil lære af sine fejl, og udsætter sine borgere for det, jeg har været udsat for.

arrow Læs også: Kommune spilder 225.000 kroner på strid om bøgehæk

Det skriver Peter Kolding, Slotsalleen 1, i en mail til samtlige byrådsmedlemmer. Mailen er er svar på et brev, som han har fået fra borgmester Stén Knuth (V) i kølvandet på den sejr, som han har vundet over kommunen i Østre Landsret.

Her blev kommunen dømt til at betale 3125 kroner i sagsomkostninger, og Hegnssynet ved formand Jan Møller Pedersen blev dømt til at betale et tilsvarende beløb.

Stridens æble var et honorar til Hegnssynet på 1785 kroner, som kommunen ville have Peter Kolding til at betale. Hvilket han fik rettens ord for, at han ikke skulle.

- Jeg vil nu nøje overveje, om der er basis for at anlægge en erstatningssag mod kommunen. Jeg vil sideløbende forsøge at få svar på, om kommunen fortsat benytter sig af sin ulovlige administration i hegnsager. Herunder at opkræve rykkergebyrer og at inddrive grundejers gæld til hegnsynet, som var det en gæld til kommunen, siger Peter Kolding.

Fredag forsøgte han dog at få erstatning fra kommunen uden at indblande retsvæsenet, idet han sendte et forslag til borgmester og byråd om, at kommunen afsatte 30.000 kroner til beplantning på det gamle stadion bag Slotsalleen.

- Noget vi som naboer blev lovet i forbindelse med omdannelsen til regnvandsbassin, med aldrig fik, skriver Peter Kolding i henvendelsen.

Borgmester Stén Knuth (V) sendte torsdag et brev til Peter Kolding, og der er også udarbejdet et notat fra kommunen om sagen.

- Jeg har fået en redegørelse fra administrationen for sagsforløbet. Det fremgår heraf, at hegnssynsgebyret er fastholdt fra kommunens side på baggrund af tidligere byretsdom fra 2015, hvor det af bemærkningerne fremgik, at der ikke var hjemmel eller praksis for at tilbagebetale hegnssynsvederlaget, hvis kendelsen efterfølgende blev ophævet af domstolene. Næstved Ret bekræfter denne retsopfattelse i september 2016. Slagelse Kommune har ikke grundlag for at anfægte dette. Dommen i Østre Landsret var ikke forudset, skriver Stén Knuth.

Borgmesteren skriver også, at det »ikke kan afvises«, at Kolding skulle have haft lejlighed til at udtale sig, da hegnssynet genoptog sagen.

- Der vil fremadrettet være skærpet opmærksomhed på parternes udtaleret i genoptagelsessager. Når vi efterfølgende vurderer sagens samlede forløb, beklager vi som kommune, at der er anvendt så mange ressourcer hos alle parter, på en sag af så begrænset omfang. Ligesom det er beklageligt, at sagen ikke har kunnet afgøres ved aftale mellem parterne, uden rettens mellemværende. Det tager vi selvfølgelig vores del af ansvaret for, skriver borgmesteren.

arrow Grundejer: Ulovligheder fra kommune i hegnssag
09. november 2017 kl. 06:23 Opdateret: kl. 23:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk