14. oktober 2019
Ikke usædvanligt er forstander Gert Møller (tv) svær at fastholde til en fotografering af det første ministerbesøg på Værftet nogensinde. Bedre går det med den grønlandske minister Vittus Qujaukitsoq og borgmester John Dyrby Paulsen (S). Foto: Helge Wedel
Ikke usædvanligt er forstander Gert Møller (tv) svær at fastholde til en fotografering af det første ministerbesøg på Værftet nogensinde. Bedre går det med den grønlandske minister Vittus Qujaukitsoq og borgmester John Dyrby Paulsen (S). Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønlandsk minister fik gode råd om unge-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønlandsk minister fik gode råd om unge-indsats
Slagelse - 12. september 2018 kl. 08:11
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var med en netop tilføjet titel som finansminister, at den grønlandske minister for råstoffer, arbejdsmarked, indenrigsanliggender og nordisk samarbejde Vittus Qujaukitsoq i går besøgte Korsør Produktionshøjskole, hvor han blev modtaget af skolens forstander Gert Møller og borgmester John Dyrby Paulsen (S) på Værftet. I øvrigt det første ministerbesøg på Værftet nogensinde.

Det aktuelle politiske kaos i Grønland var dog ikke emnet for besøget. Den grønlandske minister er på rundrejse i Danmark for at samle inspiration til en ny strategi for beskæftigelsesindsatsen i Grønland med særlig fokus på de unge.

- Vi har eksempelvis omkring 3000 unge mellem 18 og 29 år, der egentlig bare driver den af uden at arbejde eller være i uddannelse. De bor hjemme og spiller groft sagt bare computer. Dem skal vi prøve at nå, forklarede Vittus Qujaukitsoq til Sjællandske. På Grønland er der ikke som i Danmark egentlige produktionsskoler, men nogle værkstedstilbud. Selvstyret er gået i gang med at etablere en beskæftigelsesstrategi, der skal række frem til 2021. Og her skal der være fokus på de unge - og ikke mindst hvilke tilbud, der kan få dem knyttet bedre til arbejdsmarkedet.

Her havde Gert Møller masser af gode råd om, hvad der virker, når man vil have unge knytte til arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse.

- Først og fremmest bliver alt det, de unge fremstiller på produktionsskolerne brugt til noget. Der er så at sige en mening med det arbejde, som de får løn for. De unge bliver derfor en del af samfundet, fordi de selv bidrager til det. Kommer de for sent eller udebliver, ja, så trækkes de i løn. Vores erfaringer er også, at det helst skal være store ting, de skal arbejde med. Jo større jo bedre. Når de skal bygge en kanonjolle frem for at fremstille bordskånere, så opstår der engagement hos de unge, og deres interesse for arbejdet fastholdes, lød det blandt andet fra Gert Møller til den grønlandske minister.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk