30. maj 2020
Lyn-ladestationen på Storebætsvej er helt ny og den første af en række, som E.ON og den danske ladeoperatør Clever nu bygger. Opladning af elbiler i Korsør er gratis for alle foreløbig til udgangen af januar. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Lyn-ladestationen på Storebætsvej er helt ny og den første af en række, som E.ON og den danske ladeoperatør Clever nu bygger. Opladning af elbiler i Korsør er gratis for alle foreløbig til udgangen af januar. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratis opladning af elbiler i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis opladning af elbiler i Korsør
Slagelse - 11. januar 2019 kl. 10:01
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Energiselskabet E.ON og den danske ladeoperatør Clever tilbyder gratis lynopladning af elbiler i Korsør.

Torsdag var håndværkerne stadig i gang på den helt nye ladeplads ved Q8-tanken på Storebæltsvej. Grus lå fortsat drysset ud over fliser og sten på den nylagte ladeplads, hvor der tilbydes gratis lynopladning af elbiler.

Pladsen rummer fire nye, ultra-hurtige ladestandere, der kan lade med en effekt på op til 175kW.

Det gratis tilbud om el til bilen er givet af energiselskabet E.ON og den danske ladeoperatør Clever. Anledningen er, at de har fået grønt lys fra EU's konkurrencemyndigheder til at indgå et joint venture, der med støtte fra EU skal etablere et netværk af 48 ultra-hurtige ladestationer i Danmark, Norge og Sverige. Det nye selskabs første station er den, der er åbnet i Korsør.

Ifølge kommunikationschef hos E.ON Danmark Karen Marie Jensen kan de ældre modeller af elbiler - Tesla undtaget - kun lade med op til 50kW, men nye modeller som Jaguar ePace, Porsche og Tesla kan lade fra 100kW til 320 kW.

- Regnet om til kilometer, betyder det, at man på 20 minutter kan køre yderligere 400 km - afhængig af bilmodel, siger Karen Marie Jensen til Sjællandske.

Hun oplyser, at den gratis opladning i Korsør foreløbig er planlagt til at vare januar ud.

Ambitionen om at danne et separat selskab og bygge et netværk af 180 ultra-hurtige ladestationer i Norden og resten af Europa blev allerede meldt ud i slutningen af 2017, da E.ON koncernen og danske Clever modtog støttemidler fra EU-kommissionen til at bygge en elektrisk korridor af ladestationer til elbiler. Nu er ambitionen blevet en realitet og de første ladestationer i Danmark er på vej. Efter Korsør følger en station i Fredericia i første kvartal af i år.

- Vi er glade for, at vi meget snart kan tilbyde vores elbilkunder flere og hurtigere opladningsmuligheder i Norden og resten af Europa, siger Tore Harritshøj, direktør for E.ONs nordiske eMobility-forretning.

Det nye selskab, der bygger og driver de 48 nye ladestationer, hedder Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS. Joint venture-virksomheden vil have hovedsæde i København med administrerende direktører Mathias Wiecher og Casper Kirketerp-Møller.

Der vil være adgang for Clevers og E.ONs kunder samt tredjepartsoperatører. Ladestationen i Korsør på Storebæltsvej 60 vil få installeret CHAdeMO-opladning i Q1 2019 - CCS-opladning er allerede tilgængelig på pladsen nu.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk