17. januar 2019
Jo, der er gedigent tømmer til genbrug i den gamle bygning, konstaterer, fra venstre,  produktionschef Torben Christiansen fra nedrivningsfirmaet KH Miljø, ingeniør Torben Hjulskov fra det rådgivende ingeniørfirma Fjerring A/S og bygherrerådgiver Peter Kjerulff Østergaard, Slagelse Kommune. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Jo, der er gedigent tømmer til genbrug i den gamle bygning, konstaterer, fra venstre, produktionschef Torben Christiansen fra nedrivningsfirmaet KH Miljø, ingeniør Torben Hjulskov fra det rådgivende ingeniørfirma Fjerring A/S og bygherrerådgiver Peter Kjerulff Østergaard, Slagelse Kommune. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Godset« bliver revet ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Godset« bliver revet ned
Slagelse - 31. marts 2018 kl. 14:38
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den gamle godsbanebygning ved siden af Syddansk Universitet i Slagelse er lige ved at være fortid. Efter påske går selve nedrivningen af den 1140 kvadratmeter store bygning i gang. Forberedelserne har været i gang en måneds tid, hvor seks mand fra firmaet KH Miljø har sandblæst og rippet bygningen for alt.

Når selve nedrivningen går i gang efter påske, tager firmaet fat fra en ende af og begynder med at fjerne tagplader og alt træ, hvor af en del kan genbruges. Selv om et flertal i byrådet ikke valgte den dyre nedrivnings-løsning med fuldt fokus på genbrug.

- Der er meget godt tømmer i bygningen, konstaterer produktionschef hos KH Miljø, Torben Christiansen.

Når nedrivningen er i gang, vil fire mand være beskæftiget med opgaven.

- Vi regner med, at det tager en lille måneds tid, så vi kan være helt færdige sidst i april, siger Torben Christiansen.

Godsbanebygningens skæbne har været genstand for en del debat lokalt, men for KH Miljø skiller nedrivningen sig ikke markant ud.

- Det er en rutinemæssig opgave, men vi skal passe på ikke at komme for tæt på køreledningerne ude ved banen, forklarer produktionschefen.

Det koster kommunen to millioner kroner at komme af med bygningen, der blev bygget samtidig med banegården i 1892.

Professionshøjskolen Absalon skal bygge på grunden for at samle sine uddannelser i Slagelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk