22. juni 2021
»Det` bare damer« er klar med en varieret kunstudstilling i Skælskørs gamle rådhus på Gammeltorv. Temaet er denne gang »Farver, der fryder«.
gallery icon

Se billedserie

»Det` bare damer« er klar med en varieret kunstudstilling i Skælskørs gamle rådhus på Gammeltorv. Temaet er denne gang »Farver, der fryder«.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glæde: Kunstudstilling velbesøgt fra første dag trods corona-restriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Glæde: Kunstudstilling velbesøgt fra første dag trods corona-restriktioner

Søndag åbnede gruppen »Det` bare damer« en kunstudstilling under temaet »Farver, der fryder«. Og selv om udstillingen er underlagt en række corona-restriktioner, er den taget godt imod fra start. Også udstillere er alle i farverigt humør.

Slagelse - 16. maj 2021 kl. 21:03
Af Fleur Sativa

Tæt på indgangen til det gamle rådhus i Skælskør og forbi håndspritten ligger der i øjeblikket en lille bog med en kuglepen og håndskrevne ord som blandt andet »Fin, festlig, farverig - tillykke«.

For søndag åbnede gruppen »Det` bare damer« en varieret kunstudstilling med alt lige fra malerier til tøj- og læderdesigns under temaet »Farver, der fryder«. Og allerede første dag var flere interesserede således forbi: Først for at se udstillingen og dernæst for at lægge en hilsen i gæstebogen.

Og her er lykønskningen passende. For de i alt 17 udstillere - der også tæller fire mænd -har krydset fingre for, at udstillingen kunne blive en realitet trods corona. Noget, den altså gør nu og frem til og med mandag den 24. maj - dog under de gældende restriktioner.

- Det har jo været noget af en opgave at finde ud af, hvordan vi skulle åbne. Det må jeg sige. Men det er lykkedes og ovenikøbet over al forventning. Så vi er bare så glade, fortæller Lillian Wallin Kristensen, der er arrangør af kunstudstillingen, hvor hun selv udstiller en række af sine værker.

Stort fremmøde

For at se dem og resten af udstillingen skal besøgende iføre sig et visir eller mundbind og fremvise et gyldigt coronapas enten ved at være vaccineret eller have fået foretaget en negativ coronatest indenfor 72 timer.

Og så må der højest være 25 gæster inde i det gamle rådhus ad gangen for at sikre den krævede afstand.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Mundbind og håndsprit skal frem - men allerede på åbningsdagen, søndag, var »Det' bare damer«'s kunstudstilling i det gamle rådhus på Gammeltorv i Skælskør velbesøgt. Foto: Per Christensen

Allerede en halv time efter åbningstalen holdt af Steen Andresen (th.) havde de første 85 gæster på skift og i hold á 25 personer været forbi kunstudstillingen, der går under temaet »Farver, der fryder«.

Hverken mundbind, håndsprit eller krav om afstand er dog umiddelbart nok til at afskrække folk fra at besøge kunstudstillingen.

For allerede en halv time efter åbningstalen fremført på rådhustrappen af humorist, debattør og lokalpatriot Steen Andresen kunne Lillian Wallin Kristensen tælle de første 85 gæster, der på skift havde været turen igennem det gamle rådhus på Gammeltorv.

Det glæder ikke kun arrangøren, men også de andre - i alt 17 udstillere. Blandt andet Gitte Gaul, der har medbragt et gammelt og et nyt værk til udstillingen.

- Det er her, at kunsten rigtigt får værdi

Det »gamle« værk er en form for føljeton og provokation af Donald Trumps planer om at bygge en over 3000 kilometer lang mur mellem USA og Mexico, der ifølge den tidligere amerikanske præsident skulle være med til at stoppe ulovlig immigration fra syd - men som den nye præsident Joe Biden nu har trukket pengene fra.

Derfor er byggeriet på muren - der primært består af stålhegn - i dag helt stoppet, og Gitte Gauls værk forestiller således en masse bamser, der bryder ud af en boks, hvor der før var stålgitter for, og som langsomt banker støvet af sig, indtil de igen er bløde og plyssede.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Gitte Gauls »Den Mexicanske Mur« er en provokation af Donald Trumps planer om at bygge en mur mellem USA og Mexico. Foto: Per Christensen

Når det kommer til det nye værk, der er et stykke glaskunst, som kombinerer farver og lys, er budskabet mindre tydeligt.

Men i begge tilfælde er det Gitte Gauls ønske at vække noget i folk. Derfor betyder det med hendes egne ord »alt« nu at kunne fremvise værkerne.

- Ellers står de jo bare hjemme i haven eller i værkstedet. Det er lidt ligesom Peter Plys, der siger: »Det er ikke i det øjeblik, man spiser honningen, der er det bedste - men det er øjeblikket lige før« Altså processen er super skøn og vigtig. Men til sidst får man jo altså så honningen. Og honningen er i det her tilfælde, at kunsten bliver udstillet. Og at der er andre, der kommer ind og ser det og tænker »wauw« eller siger »hold kæft, hvad er det for noget lort«, forklarer Gitte Gaul og smiler.

- Det er her, at kunsten rigtigt får værdi, fastslår hun.

»Tak«

Og nogle følelser har kunsten på det gamle rådhus altså da også allerede vækket. Det er den lille gæstebog tæt på indgangen og forbi håndspritten i hvert fald - om ikke andet - et bevis på.

»Tak for et skønt syn i alle de små rum«, står der blandt andet på én af bogens sider.

Lillian Wallin Kristensen er - ligesom de øvrige udstillere - glad og lettet over at kunne åbne for udstillingen trods coronavirus. Foto: Per Christensen

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk