4. december 2020
50-årig mand kendt skyldig i groft hærværk. Foto: Carsten Lysdal
50-årig mand kendt skyldig i groft hærværk. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gik grassat over ikke at kunne hæve penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gik grassat over ikke at kunne hæve penge
Slagelse - 16. september 2020 kl. 08:59

En mandag morgen i januar 2019 gik en i dag 50-årig mand bersærk foran Sydbank på Schweizerpladsen i Slagelse. Hans arrigskab resulterede i en hæveautomat med knust skærm, en smadret dørtelefon plus en indgangsdør, der i den grad havde brug for en kærlig hånd efterfølgende.

arrow Læs også: Kørte med svimlende 119 km/t gennem by

Ifølge mandens egen forklaring til politiet skyldtes hans rasende facon, at han ikke kunne hæve penge. Derfor var banken »selv ude om skaderne«.

Manden blev efter hærværket genkendt på overvågningen, og politiet kunne senere samme janaur- aften anholde ham. Det skete dog ikke uden kamp, idet han angiveligt satte sig til modværge, da han skulle lægges i håndjern.

Sidstnævnte forhold blev manden dog ikke kendt skyldig i, da han mandag gæstede Retten i Næstved. Her blev han kendt skyldig i hærværk af betydeligt omfang samt vold mod en offentligt ansat - det vil sige en betjent - men altså ikke for at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde.

En endelig dom lader dog vente på sig, idet manden skal undergå en mentalundersøgelse, der skal vise, hvorvidt han er strafegnet eller ej.

Ifølge anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kunne noget tyde på, at han ikke er egnet til straf, eftersom man også under retsmødet mandag ændrede strafpåstanden. Således nedlægges der ikke påstand om fængselsstraf, men om »anden sanktion end straf«. Det kan være en indlæggelse på et psykiatrisk hospital.

Hvor lang tid der går, før konklusionen foreligger, er uvist.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk