1. juni 2020
Vicedirektør Allan Johansen, AffaldPlus, var godt tilfreds med tirsdagens debut på pladsbestillingssystemet. Allerede fra klokken 8 var der aktivitet på pladsen, men det skyldtes, at erhvervskunder har fortrinsret, og - indtil videre - ikke behøver at bestille tid. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Vicedirektør Allan Johansen, AffaldPlus, var godt tilfreds med tirsdagens debut på pladsbestillingssystemet. Allerede fra klokken 8 var der aktivitet på pladsen, men det skyldtes, at erhvervskunder har fortrinsret, og - indtil videre - ikke behøver at bestille tid. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genbrugsplads åbnede i god ro og orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsplads åbnede i god ro og orden
Slagelse - 31. marts 2020 kl. 19:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse: Vi er på genbrugspladsen i Skovsø tirsdag klokken 9.50.

arrow Læs også: Plantetyve sigtet for at smide affald i naturen

En vagt ved indgangen gør klar til tjekke, om de private brugere af genbrugspladsen nu også har husket at bestille en tid, før de bliver lukket ind på pladsen.

Systemet med tidsbestilling trådte i kraft mandag eftermiddag, og nu skal det vise sig, om det rent faktisk virker.

Ganske få biler nærmer sig indkørslen, men der er på ingen måde optræk til kødannelser. Føreren af bilen åbner vinduet i passagersiden og fremviser den SMS, han har modtaget som kvittering på sin tidsbestilling, og han bliver vist ind på pladsen.

Kort efter dukker en politibil kortvarigt op for at tjekke, om alt foregår efter hensigten - og det ser det absolut ud til.

Vicedirektør Allan Johansen, AffaldPlus, er ligeledes spændt:

- Vi skal ikke have flere end 10 kunder på pladsen samtidig, og vi forventer, at vi kan have cirka 60 kunder igennem i timen, siger han.

På en normal hverdag (10 timer) er der typisk mellem 600 og 800 kunder.

- Det nye system er sat op til at »fordele og fortynde«, som han formulerer det.

På AffaldPlus' hjemmeside er det muligt at se, hvor og hvornår der er plads på de forskellige genbrugspladser i området. Og kan man ikke finde en lokal tid, der passer, så kan man altid overveje at besøge en genbrugsplads i nærheden.

- Det kan jo være, at man er nødt til at køre til Vemmelev, hvis det kniber, siger Allan Johansen.

De første 20 minutter er nu gået, og alt ser stadig ud til at køre efter planen.

Dog er der en smule ophobning ved pap og småt brændbart ved indgangen, men personalet på pladsen får hurtigt spredt kunderne ud.

Ved indgangen kommer kunderne fortsat drypvis, og der er ikke på ingen måde optræk til kødannelser.

- Folk er flinke til at holde afstand, og langt de fleste har husket at bestille tid, siger Silke Jensen fra LF Vagt, som tjekker de besøgende.

Efter en lille times tid har hun mødt tre-fire personer, som ikke har bestilt tid - primært fordi de ikke var klar over, at det nu kræves.

- Der var en enkelt, som blev lidt fornærmet, men da der var god plads på det tidspunkt, kom han ind alligevel ind, fortæller hun.

Principielt kan man kun komme ind, hvis man har reserveret plads, men alle har også en interesse i at få den usædvanlige situation til at fungere.

Pludselig kommer en noget slukøret mand hen til en af medarbejderne på pladsen.

- Jeg er virkelig ked af det, men jeg har mistet min bilnøgle, fortæller han.

Nøglen er forsvundet i en stor container med træaffald, og det betyder, at han ikke kan flytte sin bil og trailer, som står og fylder op ved en af ramperne.

En flink medarbejder træder til, og i løbet at 10 minutter har han fundet mandens nøgle.

- Tusind tak, siger manden taknemmeligt, da han igen bliver forenet med sin bilnøgle.

Avisen beder ham forklare, hvad der skete:

- Jo altså, jeg skulle bare smide den sidste pind i containeren, og da jeg havde bilnøglen i samme hånd, ja, så røg nøglen med, forklarer manden, der hedder Jan Larsen og er fra Slagelse.

Det var næsten som at lede efter den berømte nål i en høstak.

- Eller en nøgle i en stor træstak! Men det lykkedes, og jeg er virkelig taknemmelig for, at han fandt den, siger Jan Larsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk