7. august 2020
Onsdag formiddag stod den midlertidige gangbro over Vårby Å igen klar til gående og cyklister. Den store brorenovering bliver først færdig til efteråret. Foto: Amanda Linke
gallery icon

Se billedserie

Onsdag formiddag stod den midlertidige gangbro over Vårby Å igen klar til gående og cyklister. Den store brorenovering bliver først færdig til efteråret. Foto: Amanda Linke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gangbro genåbner efter påkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gangbro genåbner efter påkørsel

Onsdag formiddag blev den beskadigede gangbro over Vårby Å genåbnet. Dermed har gående og cyklister igen mulighed for at passere stedet, hvor en større bro-renovering er i fuld gang.

Slagelse - 29. juli 2020 kl. 15:48
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en hel uge har det ikke været muligt at benytte den midlertidige gangbro ved Vårby Å, efter den sidste onsdag blev påkørt af en 50-årig mand fra Korsør.

arrow Læs også: Mand mistænkt for sprit-kørsel: Men blodprøven er negativ

Af endnu uvisse årsager forsøgte manden at køre sin bil over den spinkle bro, som på ingen måde er lavet til biler. Bilens højre forhjul kilede sig ind i en trævæg, som ikke bare blokerede for al trafik - sammenstødet gik også ud over hele broens stabilitet. Derfor blev broen lukket, mens et større sikkerhedsarbejde gik i gang, fortæller projektleder Amanda Linke fra Slagelse Kommune:

- Der er skiftet alle vandrette dæk, bærende profiler og søjler omkring skadestedet. Derudover er selve stilladset rettet op, da det var blevet trykket. Stillads-benene var trykket ned i jorden omkring skadestedet, og stilladset er også blevet forstærket, fortæller hun.

Hvad den omgang har kostet, er endnu ikke gjort op, men det bliver næppe helt billigt.

- Vi har ikke modtaget en opgørelse på arbejdet endnu, siger projektlederen, som mest glæder sig over, at gående og cyklister igen kan benytte broen.

Ildebefindende?

Sagen omtales stadig blandt arbejderne på stedet.

- Vi har heldigvis ikke haft andre episoder siden påkørslen, men vi er naturligvis spændte på at høre resultatet fra politiet, siger hun til Sjællandske.

Politiet har officielt sigtet den 50-årige for sprit- og narkokørsel, men i sidste uge oplyste et familiemedlem til Sjællandske, at den 50-årige bilist aldrig rørte spiritus eller tog stoffer.

- Vi tror, han har fået et ildebefindende, for der er ingen anden logisk forklaring, sagde han til avisen.

Ifølge familiemedlemmet havde lægerne på hospitalet efterfølgende konstateret en plet på scanningen i hjernen, som kunne tyde på en blodprop eller lignende.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere, men afventer fortsat svaret på blodprøven. Det forventes i næste uge.

Stak af op ad Vårby Bakke

Påkørslen skete onsdag den 22. juli ved halv ti-tiden om formiddagen, mens arbejderne på stedet holdt byggemøde i en skurvogn. Pludselig lød der et mindre brag udenfor.

- Vi løb straks ud og så en bil, der havde kilet sig fast på gangbroen, fortalte Amanda Linke.

Bilisten, som blødte fra et sår i ansigtet, stak af i løb op ad Vårby Bakke - tæt forfulgt af en af arbejderne på stedet.

I mellemtiden var både politi og ambulance blevet tilkaldt, og kort før klokken 10 fandt politiet frem til bilisten, som havde søgt tilflugt i et buskads halvvejs oppe ad Vårby Bakke - omkring 3-400 meter fra stedet, hvor han kort forinden havde forladt sin bil. Manden virkede noget ude af balance, og de to betjente fik manden bugseret ind i ambulancen, som kørte ham på skadestuen.

arrow 75-årigt offer for rådden kørsel: - Nu må det stoppe!
29. juli 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 19:00
arrow Familie til »gangbro-bilisten«: - Han rører aldrig spiritus!
24. juli 2020 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:47
arrow Vanvittig bro-påkørsel bliver dyr for formodet spritbilist
24. juli 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 16:37
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk