23. maj 2019
- Jeg er forundret over, at den samfundsfaglige klasse ikke kan se alvoren i det, siger rektor Lotte Büchert, der oplyser, at skolen forgæves har søgt at mægle.Foto: Anders Ole Olsen
- Jeg er forundret over, at den samfundsfaglige klasse ikke kan se alvoren i det, siger rektor Lotte Büchert, der oplyser, at skolen forgæves har søgt at mægle.Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gamle Facebook-jokes sætter stopper for gymnasielevs USA-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gamle Facebook-jokes sætter stopper for gymnasielevs USA-tur
Opdateret 15. oktober 2018 kl. 10:32
Slagelse - 15. oktober 2018 kl. 06:18
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg er da superked af det, og det er trist. To af vore lærere har i flere dage forsøgt at mægle i sagen, men den amerikanske skole står fast. Alternativet til ikke at tage eleven med kunne derfor blive, at vi må aflyse turen for alle og afbryde et samarbejde, vi har haft med den amerikanske skole i otte år.

Det siger rektor på Slagelse Gymnasium, Lotte Büchert i anledning af, at en 2. g klasse på skolen har klaget over, at en af klassens elever er blevet udelukket fra en studietur til USA i uge 43.

Under opholdet skal eleverne bo hos amerikanske familier, og her er den pågældende elev blevet ramt af nogle gamle Facebook-opslag, som den familie han skal bo hos, har fundet frem til, og er blevet meget stødt over.

Så stødt, at værtsfamilien har klaget til den amerikanske skole. Som så igen har meddelt Slagelse Gymnasium, at eleven ikke er velkommen.

Rektor Lotte Büchert bekræfter, at der i det ene opslag stod »Jews did 9/11)«. Altså at jøderne stod bag terrorangrebet på World Trade Center i 2001.

I det andet opslag indgik ordet »nigger«.

Begge opslag, der var fra 2015 og 2016, er forlængst slettede.

Den pågældende elev ønsker at være anonym, men har udtalt til BT, at der var tale om jokes. Han mener ikke noget af det, der står i dem, og var blot en dum teenager, der ikke vidste bedre, da han skrev dem.

Hans klassekammerater har sendt en klage til skolen, hvor ledelsen kaldes emsig og snæversynet, mens opslagene karakteriseres som en bagatel.

Sjællandske har fået en henvendelse fra en elev i klassen, der mener, at det er »utroligt svagt, at vores ledelse har bukket under for den amerikanske skoles krav«.

- Jeg vil gerne forholde mig anonym, da vores rektor ikke reagerede pænt sidste gang skolen blev nævnt i medierne, skriver den pågældende, hvis identitet Sjællandske kender.

Rektor Lotte Büchert mener som ovenfor nævnt, at skolen har gjort, hvad der var muligt. Og hun afviser et udsagn fra eleven, der har henvendt sig til Sjællandske, om at pengene for turen ikke betales tilbage.

- Men det her drejer sig jo blandt andet om digital dannelse, og om at opslag på Facebook kan have konsekvenser. Det her er noget mange i USA ser alvorligt på, og jeg er da forundret over, at klassen, der har samfundsfag på A-niveau, ikke kan se alvoren i det her, siger Lotte Büchert.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk