21. oktober 2019
Sammen med flere andre lokale gallerier holder Slagelse Kunstforening som noget nyt åbent i påsken for at lokke endnu flere ud at se på kunst. Her er formålet blandt andet at få flere besøgende fra hovedstadsområdet til Slagelse. For eksempel ved at lokke med en såkaldt »kunstudflugt«, hvor gæster kan nå at køre rundt til flere gallerier på én dag. Foto: Fleur Sativa
gallery icon

Se billedserie

Sammen med flere andre lokale gallerier holder Slagelse Kunstforening som noget nyt åbent i påsken for at lokke endnu flere ud at se på kunst. Her er formålet blandt andet at få flere besøgende fra hovedstadsområdet til Slagelse. For eksempel ved at lokke med en såkaldt »kunstudflugt«, hvor gæster kan nå at køre rundt til flere gallerier på én dag. Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gallerier har succes med samarbejde: Vil have flere besøgende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gallerier har succes med samarbejde: Vil have flere besøgende
Slagelse - 19. april 2019 kl. 10:14
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg tror, det kan blive en tradition, og jeg tror faktisk, det er en rigtig god idé.

Sådan lød ordene fra en glad formand for Slagelse Kunstforening, Knud Erik Sørensen, da han torsdag havde budt velkommen til fernisering af kunstudstillingen »TILBAGEBLIK« af maler Pierre Beskow.

Glæden skyldtes den vedvarende summen af gæster på hver en sal i den rustikke bygning på Sdr. Stationsvej i Slagelse. For her var interesserede - eller bare nysgerrige - gæster mødt op ved en noget særlig anledning:

Ferniseringen var nemlig ikke alene den første nogensinde holdt på en Skærtorsdag, men også startskuddet på et større kunst-samarbejde.

For sammen med flere andre lokale gallerier holder Slagelse Kunstforening som noget nyt åbent i påsken for at lokke endnu flere ud at se på kunst.

Her er formålet blandt andet at få flere besøgende fra hovedstadsområdet til Slagelse. For eksempel ved at lokke med en såkaldt »kunstudflugt«, hvor gæster kan nå at køre rundt til flere gallerier på én dag.

Og i det henseende er påskedagene særligt oplagt, mener formanden for Slagelse Kunstforening.

- I påsken er der jo mange fridage, hvor man sagtens kan nå nogle forskellige ting: Så man når nok både at få sat planterne i jorden og spist frokosten ved bordet - og nu giver vi så muligheden for, at man også kan nå at tage ud og se lidt kultur, forklarer Knud Erik Sørensen.

Ifølge formanden for Slagelse Kunstforening ønsker flere gallerier i Slagelse at lokke flere besøgende fra hovedstadsområdet til for at skabe en større interesse for den lokale kunst.

Og nogle af dem, der netop tog sig tiden til det, var Else Thieden og hendes barnebarn Klara Thieden på 14 år. Torsdag havde de taget turen fra Bagsværd sammen med flere andre familiemedlemmer:

- Vi er alle kunstinteresserede, så vi kører gerne for at opleve det. Og så gør vi jo bare en tur ud af det, som vi har gjort i dag (torsdag, red.), hvor vi er flere afsted, forklarer Else Thieden, som ved dagens anledning var mødt op, da hun kender kunstneren Pierre Beskow, der udstillede sine værker.

- Men vi kunne også sagtens have fundet på at køre afsted for at se andet kunst, påpeger hun.

Og selvom flere af gæsterne torsdag altså kom specifikt for at se de udstillede værker af Pierre Beskow, mener formanden for Slagelse Kunstforening også, at det nye kunst-samarbejde - med hjælp fra vejret - virker efter formålet:

- Jeg tror nu også, at når vejret er så godt, som det er (i påskedagene, red.), så tager man videre. Jeg blev da ringet op af nogle forleden, som var ved at planlægge turen rundt, som lige skulle have styr på, hvor vi var og på hvilket tidspunkt. Så ja, jeg tror, at mange gør det til en udflugt, fortæller Knud Erik Sørensen og konkluderer:

- Og ja, så kan man godt sige, at vi lige nu prøver at slå et lidt stort brød op. Og så må vi se bagefter, om det var ulejligheden værd.

Slagelse Kunstforening skal efter påskedagene evaluere sammen med de andre lokale gallerier. Hvis samarbejdet om at holde åbent samtidig viser sig at være en succes, vil man gentage det til næste påske.

Udover besøgende fra hovedstadsområdet deltog også besøgende fra Fyn til torsdagens fernisering.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk