16. oktober 2019
I boligområdet Ringparken vil frivillige hver onsdag stå klar til at lære fra sig. Derfor kan børn og unge i Slagelse, der brænder for gadeidræt og gadekultur, se frem til turneringer, aktiviteter og bevægelse på asfalten. Privatfoto
I boligområdet Ringparken vil frivillige hver onsdag stå klar til at lære fra sig. Derfor kan børn og unge i Slagelse, der brænder for gadeidræt og gadekultur, se frem til turneringer, aktiviteter og bevægelse på asfalten. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gadefodbold i udsat boligområde skal få flere til at dyrke idræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadefodbold i udsat boligområde skal få flere til at dyrke idræt
Slagelse - 17. april 2019 kl. 10:26
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klar, parat, sæsonstart. Fra i dag kan børn og unge i alderen otte til 16 år få pulsen op, når non-profit organisationen GAME i Slagelse sparker gadeidrætssæsonen i gang i Slagelse.

Det sker i boligområdet Ringparken, der i øjeblikket står på regeringens såkaldte ghettoliste. Her vil frivillige hver onsdag stå klar til at lære deres kunnen med en fodbold fra sig.

Og netop at træningerne kommer til at foregå i et udsat boligområde, er der en helt speciel grund til:

Ved at arbejde med gadeidræt og gadekultur er målet nemlig at gøre idræt nemmere tilgængeligt, så flere - også udsatte - børn og unge kan være med.

Derfor kan børn og unge i Slagelse, der brænder for gadeidræt og gadekultur, se frem til turneringer, aktiviteter og bevægelse på asfalten, lover organisationen.

Det er desuden gratis og alle kan være med - også selvom man ikke har prøvet det før.

- Vores Playmakere (de frivillige, red.) har glædet sig enormt meget til at komme i gang med zone-træningerne på asfalten. De har netop været på uddannelses-camp, så de er klar til at drive endnu federe træninger for børn og unge på asfalten, fortæller Asmat El Ouargui, som er projektkoordinator på Playmakerprogrammet, i en pressemeddelelse.

»Playmakere« er det ord, organisationen bruger om unge, lokale frivillige, som GAME uddanner til at drive ugentlige træninger og andre aktiviteter i boligområder landet over.

I alt driver non-profit organisationen GAME således ugentlige træninger i 33 boligområder i hele landet samt i gadeidrætshuse i København, Esbjerg, Aalborg og Viborg.

De frivillige ses derfor som rollemodeller og er en vigtig del af de sociale forandringer, som GAME arbejder for.

I Ringparken i Slagelse holder GAME-zonen til på multibanen ved Nordhuset, og første træning er onsdag den 17. april fra klokken 17 til 18.30.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk