15. august 2018
Allerede nu er ventetider blevet for lange for udsatte borgere, siger Flex Team Slagelse og Arbejdsskadeforeningen AVS, der frygter for konsekvenser af fyringer - også for jobcentrets ansatte.  - Mange af vore medlemmers sager bliver allerede i dag »syltet« i kommunens systemer i over et år, så hvordan skal det nu gå med færre medarbejdere, spørger formand for Flex Team Slagelse, Niels Erik Madsen og formand for Arbejdsskadeforeningen AVS, Tina Huniche. Foto: Arne Svendsen
Allerede nu er ventetider blevet for lange for udsatte borgere, siger Flex Team Slagelse og Arbejdsskadeforeningen AVS, der frygter for konsekvenser af fyringer - også for jobcentrets ansatte. - Mange af vore medlemmers sager bliver allerede i dag »syltet« i kommunens systemer i over et år, så hvordan skal det nu gå med færre medarbejdere, spørger formand for Flex Team Slagelse, Niels Erik Madsen og formand for Arbejdsskadeforeningen AVS, Tina Huniche. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygt for fremtiden på jobcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygt for fremtiden på jobcenter
Slagelse - 16. april 2017 kl. 06:38
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Ventetiden på at få afklaret sin sag, så man kan komme videre i systemet, er på det seneste steget fra et halvt til et helt år på jobcentret. Hvordan skal det så ikke gå, når der nu skal nedlægges 40 stillinger?

Det siger formændene for to frivillige sociale foreninger, der repræsenterer nogle af de brugere af jobcentret, som har andre problemer end ledighed. Niels Erik Madsen er formand for Flex Team Slagelse, hvor medlemmerne er folk på flexjob, mens Tina Huniche, der i øvrigt er nyuddannet jobsøgende socialrådgiver, er formand for Arbejdsskadeforeningen AVS.

De kan godt glæde sig over at høre, at en del af afskedigelserne skyldes, at der er kommet færre borgere på overførselsindkomst og dermed flere ud på arbejdsmarkedet.

- Men desværre oplever vi i de frivillige sociale foreninger, at de udsatte voksne, der har flere problematikker ud over ledighed, bliver »syltet« i Slagelse kommunes systemer. Dem vi møder og hjælper hænger ofte fast på kontanthjælp, hvor de bliver arbejdsprøvet med henblik på at komme til rehabiliteringsteammøde, så de kan få en endelig afklaring. Dog hænger de længe i dette system, for der er åbenbart ikke tider nok hos rehabiliteringsteamet, fortæller de to formænd, der har henvendt sig til Sjællandske med problemerne.

De siger videre, at de oplever, at borgere får udleveret den forberedende del af rehabiliteringsplanen, så de selv kan begynde at udfylde i den.

- Vi har kendskab til en af disse, hvor borgere selv udfyldte og afleverede denne retur i april 2016 og blev lovet at komme for rehabiliteringsteamet. Den dag i dag har pågældende lige fået forlænget sin virksomhedspraktik for tredje eller fjerde gang og har nu opdaget, at sagsbehandleren er stoppet for cirka tre uger siden, siger de

Borgeren har endnu ikke været for rehabiliteringsteamet, og konsekvenserne for borgeren er, at de akter, der har betydning for afklaring af sagen, bliver forældede, så der skal indhentes nye.

- Endnu en forhaling af sagen til skade for borgeren. Hver forhaling er med til at øge omkostningerne i den enkelte sag. Omkostninger af både økonomisk og helbredsmæssig karakter samt ekstra omkostninger for kommunen. I stedet for at få afviklet sagerne, når al dokumentation er på plads, så »sylter« Slagelse kommunes sagsbehandlere sagen i et sådant omfang, at udgifterne til afklaringerne i sidste ende bliver dobbelt så høje, som det egentligt er nødvendigt, fastslår Niels Erik Madsen og Tina Huniche.

De påpeger også, at der er mange sager, hvor kommunen indhenter psykiatriske vurderinger på borgere, der ifølge de to formænd lider af en åbenlys fysisk sygdom.

- I disse sager har vi ikke kendskab til en eneste, hvor den psykiatriske vurdering har frembragt nyt. Erklæringerne har i stedet medvirket til at forhale afklaringerne, og har samtidig bragt borgerne længere væk fra arbejdsmarkedet. På grund af det pres den pågældende føler sig udsat for, mens vurderingen afventes, siger Niels Erik Madsen og Tina Huniche.

De mener, at nogle af de penge der bruges på at indhente nye lægefaglig dokumentation, kunne spares væk og bruges på lønninger i stedet for, så ventetider og dermed det pres borgerne udsættes for, kunne blive mindre.

Niels Erik Madsen og Tina Huniche er som nævnt bekymrede for, hvordan det skal gå deres medlemmer i kølvandet på besparelserne.

- Hvis de allerede nu har ventet over et år på en afklaring, hvor længe skal de så vente, når der bliver færre medarbejdere? spørger de.

De er desuden bekymret for personalets velbefindende.

- 40 medarbejdere stopper ikke bare uden konsekvenser for borgerne og de tilbageblivende medarbejdere. Vil nogle af de tilbageværende medarbejdere mon ende med psykiske arbejdsskader, og blive en del af statistikken af stressede medarbejdere, som efterfølgende kontakter os, for at få hjælp til deres psykiske arbejdsskadersager, spørger de to formænd for Flex Team Slagelse og Arbejdsskadeforeningen AVS.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk