23. juni 2021
Politikommissær Peter Skriver Larsen lover både øget patruljering samt dialogmøde med borgerne.
gallery icon

Se billedserie

Politikommissær Peter Skriver Larsen lover både øget patruljering samt dialogmøde med borgerne.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frustrerede borgere beder politiet om hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Frustrerede borgere beder politiet om hjælp

En række Skælskør-borgere er utrygge ved unge menneskers gentagende larm og ballade i Algade. Borgerne har lavet en underskriftindsamling og beder politiet gribe ind. Politiet vil nu invitere borgerne til dialogmøde.

Slagelse - 18. maj 2021 kl. 06:10
Af Kim Brandt

Det er langt fra første gang, at borgerne på Algade har gjort opmærksom på, at der er »larm i gaden« - også væsentlig mere, end rimeligt er.

arrow Læs også: Unge skaber utryghed: »Forsigtig optimisme« blandt beboere efter dialogmøde med politiet

Sidste år skrev en frustreret borger til avisen, at han ikke mente, politiet tog anmeldelserne alvorligt. Så var den gal igen ved årsskiftet, hvor flere beboere blev generet af fyrværkeri og brag om aftenen/natten. Og mens man kan argumentere for, at nytårs-krudt hører årsskiftet til, så er problemerne tilsyneladende eskaleret voldsomt i april i år, hvor der ifølge beboerne har været problemer næsten hver dag. Der bliver angiveligt råbt og skreget, lavet hærværk og spillet høj musik fra bilerne. Desuden bliver beboerne truet, hvis de beder de unge mennesker dæmpe sig.

En frustreret borger, som ønsker at være anonym, men hvis identitet er kendt af avisen, skriver i et brev til politiet, som Sjællandske har fået en kopi af:

»Hver aften har vi otte til 10 personer, der bliver sat af fra et par biler klokken cirka 20.30 - og bliver hentet igen cirka klokken 23.00. I nogle tilfælde klokken 01 eller 02, hvor de opholder sig i arkaden, Algade 19 i Skælskør, hvor de sparker til forretningsvinduer, laver graffiti på facaden og piller cement ud mellem mursten - sikkert til at skjule stoffer. Dette er foregået siden november sidste år og i tiltagende grad«, skriver beboeren, som også fortæller om »larmende knallerter på Svanetorvet i over en time på hverdagsaftener langt over midnat«, og »da en af beboerne påtalte larmen, blev der smidt et glas mod personen, som fik et snitsår«.

Problemet eskalerer

Beboerne har henvendt sig flere gange til politiet, som også her i avisen tidligere har svaret, at man desværre ikke har resurser til at være til stede på Algade hele tiden, men at man er opmærksom på problemet og arbejder på flere fronter.

Hvad politiet har gjort - eller ikke gjort - har tydeligvis ikke løst borgernes problem. Tværtimod ser det ud til, at larmen i gaden eskalerer, hvilket kan ses på borgernes egne iagttagelser. Hver gang, en »fremmed bil« er ankommet til området, har borgerne noteret bilens registreringsnummer samt tidspunkt for ankomst og afgang.

Alene i april måned i år er der noteret biler - og efterfølgende larm/ballade - i 20 af månedens 30 dage. Typisk i tidsrummet fra klokken 21-23, nogle dage langt senere.

Beboerne har lavet en underskriftindsamling, hvor foreløbig 11 beboerne har skrevet under på, at »politiet gerne må fjerne unge mennesker fra Arkaden, Algade 19.«

Øget patruljering og dialogmøde

Sjællandske spurgte lokalpolitiet i Slagelse, hvad man vil/kan gøre for at komme borgerne i Skælskør til undsætning.

- Først og fremmest vil vi have et øget fokus på Skælskør-området i den kommende tid. Vi vil med andre ord komme forbi lidt oftere end før, siger politikommissær Peter Skriver Larsen til Sjællandske.

Det drejer sig både om et øget fokus fra patruljeberedskabet, men også fra politiets operative forebyggelse.

- I lokalpolitiet vil vi også have et øget fokus og inddrage vores samarbejdspartnere i området, herunder ikke mindst Den Kriminalpræventive Enhed i Slagelse Kommune.

Desuden foreslår politikommissæren et dialogmøde med de 11 personer, som står bag underskriftindsamlingen.

- Vi vil gerne invitere borgerne til et dialogmøde om problemerne. På den måde kan alle få svar på deres spørgsmål, og vi kan høre mere om borgernes konkrete oplevelser.

Hvor og hvordan mødet skal finde sted, er endnu ikke på plads, men politikommissæren vil tage kontakt til borgerne i løbet af denne uge.

Han opfordrer i den forbindelse også de berørte borgere til at ringe med det samme, hvis de fremover føler sig generet af længerevarende ballade og larm om natten.

- Ring gerne med det samme i stedet for at vente til dagen efter. Vi vil selvfølgelig gerne gøres opmærksom på disse hændelser, mens de står på. I den udstrækning det overhovedet er muligt, sender vi altid en vogn frem for at undersøge, siger politikommissæren.

arrow Unge laver ballade i gaderne - hvor er politiet?
13. april 2021 kl. 10:57 Opdateret: kl. 06:14
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk