23. oktober 2019
Fra læderveste til jakkesæt: Over 80 tidligere medlemmer af Flying Bikes, Berberne m. fl. dukkede op i Løve Forsamlingshus lørdag middag, og de stillede beredvilligt op til dette gruppebillede. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Fra læderveste til jakkesæt: Over 80 tidligere medlemmer af Flying Bikes, Berberne m. fl. dukkede op i Løve Forsamlingshus lørdag middag, og de stillede beredvilligt op til dette gruppebillede. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fruegade-rødderne mødtes efter 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fruegade-rødderne mødtes efter 40 år
Opdateret 02. april 2019 kl. 12:52
Slagelse - 01. april 2019 kl. 15:22
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kromet på den grønne Kawasaki Z 900 glimter i forårssolen, da den langsomt triller ind på gårdspladsen foran Løve Forsamlingshus lørdag middag.

Dens ejer er mindst 20 ældre end motorcyklen, som er fra midten af halvfjerdserne. Han - og over 80 andre - er sat i stævne denne lørdag, da den gamle Slagelse-motorcykelklub »Flying Bikes«, som holdt til i Fruegade, denne dag samles for første gang siden de farverige halvfjerdsere.

- Det er vel en slags 40 års jubilæum, hvis vi vælger 1979, men flere af deltagerne har også været med i »Berberne«, som er et par år ældre, fortæller Knud »Barrøv« Klinge, som er en af arrangørerne.

Sammen med klubkammeraten »Mik Mak« har han brugt flere måneder på at opstøve de gamle medlemmer, hvoraf mange i dag er spredt ud over hele landet - og udlandet.

- Der er enkelte, som vi ikke har kunnet finde - og så er der nogle, som ikke er mere. Men det lykkedes os at finde frem til langt de fleste, som enten var medlemmer - eller »hangarounds«, smiler Knud.

En del af de gamle medlemmer ses stadig den dag i dag, men det er første gang i 40 år, der laves en storstilet heldags-reunion med fællesspisning, hygge og levende musik.

En større gruppe er forsamlet foran indgangen til forsamlingshuset, og der spejdes forventningsfuldt efter gæsterne, efterhånden som de ankommer. De fleste kommer i bil.

- Er det ikke....? For satan mand, du har overhovedet ikke forandret dig, lyder det hjerteligt, før der krammes og klappes på ryggen.

Det er nu en sandhed med modifikationer. For 40 år sætter altså sine spor, og nogle er tydeligvis sluppet heldigere fra tidens tand end andre. Men selv om hårpragten er minimeret og taljen en anelse større, så er det ikke det, der er i fokus.

- Det handler om hygge - og muligheden for at blive ung igen for en dag, siger Knud »Barrøv«, hvis maleriske kælenavn opstod efter en løssluppen fest i klubhuset for mange år siden.

Avisen taler med flere af deltagerne, hvoraf påfaldende mange har valgt at drikke sodavand, selv om der er masser af iskold fadøl i baren, som frister.

- Jeg har vist drukket den mængde øl, som tilkommer mig, lyder det muntert fra en af dem, som var med i »Berberne« i sin tid.

Stemningen er superhyggelig, og alle taler med alle på kryds og tværs.

Ud på eftermiddagen overraskede Knud Klinge ved at sætte sig op til et trommesæt, hvor han sammen med sit fritidsband »Get over it« indledte med: »Vi er dem, de andre ikke må lege med....«.

Og så var festen for alvor i gang. Der blev skrålet med fra bordene og stemningen fik endnu et par takker opad.

Hvor man i gamle dage ofte skulle dukke sig for ølsjatter og knytnæver, så nøjedes gæsterne denne dag med at klappe af musikken og give »high-fives«.

Natmaden fra en pølsevogn blev serveret ved 20-tiden, og efterhånden blev der takket af for en helt særlig dag, hvor glade minder og røverhistorier blev genopfrisket.

Da klokken blev 24, måtte Knud Klinge oplyse den sidste hårde kerne på ni gæster, at det nu var på høje tid at stoppe, mens legen var god.

Han kunne med tilfredshed konstatere, at forsamlingshuset var pænt og ryddeligt - og at festen var gået over al forventning.

- I starten havde jeg håbet, at der måske kom en 20 stykker - men altså, de kom jo stort set alle sammen, og flere har allerede spurgt, om vi ikke kan mødes igen til næste år, slutter han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk