15. september 2019
Palle Orth, Omegnens Fritidshaveforening på Frølunde Fed, mener, at kloakering er en uforholdsmæssig dyr løsning. Arkivfoto
Palle Orth, Omegnens Fritidshaveforening på Frølunde Fed, mener, at kloakering er en uforholdsmæssig dyr løsning. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frølunde Fed kloakeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frølunde Fed kloakeres
Slagelse - 26. marts 2019 kl. 08:11
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort flertal i Slagelse Byråd besluttede i aftes, at sommerhusene på Frølunde Fed skal kloakeres, mens mindretallet ville i dialog med Omegnens Fritidshaveforening på stedet om alternative til den traditionelle spildevandsrensning. Mindretallet bestod af borgmester Johan Dyrby Paulsen (S), viceborgmester Villum Christensen (LA), SF og Enhedslisten.

Udvalgsformand Jørgen Grüner (SF) mente ikke, der var grund til at tvinge en dyr løsning igennem, når grundejerne mener, at spildevandet kan renses ad anden vej.

På den anden side slog Lis Tribler (S) til lyd for kloakering som den mest hensigtsmæssige løsning.

- Hvis der findes andre løsninger, som fuldt og helt kan opfylde kravene, så ser man på det, men det er fornuftigt som udgangspunkt at sige, at der skal kloakeres, sagde hun.

Formanden for Omegnens Fritidshaveforening, Palle Orth, har blandt andet argumenteret imod kloakering med henvisning til, at grundvandet står meget højt i området, så der kan opstå problemer, når der skal laves pumpebrønde. Han mener, at der skal pumpes så meget vand op, at det kan få nogle af husene til at synke.

- Vi skal passe på med at slå med en større hammer end nødvendigt, lød det fra Villum Christensen i byrådssalen, hvor Flemming Erichsen (S) modsat mente, at det var nødvendigt at få den sidste klump sommerhuse langs kysten kloakeret. Dog var også han åben for andre løsninger, hvis de findes.

- Det er ret ulogisk at eksperimentere, mente Steen Olsen (S), mens Knud Vincents (V) nævnte, at det er et lavtliggende område, som kan have svært ved at komme af med store mængder vand.

- Vi skal være sikre på, at det er den rigtige løsning, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk