5. juni 2020
Lille Egede Friskoles nye skoleleder, Lars Jacobsen, og børnehaveleder Charlotte Moberg.
Lille Egede Friskoles nye skoleleder, Lars Jacobsen, og børnehaveleder Charlotte Moberg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole får to nye ledere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole får to nye ledere

Lille Egede Friskole får to nye skoleleder. Lars Jacobsen begyndte i jobbet, lige da coronavirus lukkede skolen. Og den nye børnehaveleder, Charlotte Moberg, landede præcis, da børnene vendte tilbage.

Slagelse - 20. maj 2020 kl. 09:06
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Jacobsen har langt om længe taget hul på en nogenlunde normal hverdag i sin nye stilling.

Han er ny skoleleder på Lille Egede Friskole, og han begyndte i jobbet, lige da Danmark inklusive Lille Egede Friskole lukkede på grund af coronapandemien. Derfor har Lars Jacobsen foreløbig kun haft tre almindelige skoledage.

Til gengæld mener han, det har været en fordel, at han og medarbejderne har lært hinanden at kende i en forholdsvis presset situation.

Her har de blandt andet skullet lave beredskabsplaner, så medarbejderne har fået et indtryk af, hvordan den nye skoleleder administrerer.

Friere rammer

51-årige Lars Jacobsen bor til hverdag i Aarup på Fyn med sin kone og en datter på 16 år. Han har været leder på kommunale folkeskoler flere steder i det fynske.

- Men det her var simpelthen så spændende, og hvis jeg skulle tilbage til skoleverdenen efter at have taget en master i ledelse på Odense og Aarhus Universitet, skulle det være i nye rammer. På en friskole er der friere rammer og ikke så meget stress og tests, siger Lars Jacobsen, der glæder sig over, at friskolens knap 200 børn fra 0. til 9.klasse nu er tilbage.

Han udelukker i øvrigt ikke, at han og familien privat rykker til Vestsjælland.

- Som at komme hjem

Den nye leder af børnehaven Ravnereden er 49-årige Charlotte Moberg, der efter mange år i København er vendt tilbage til hjembyen Korsør, hvor hun og kæresten har købt hus.

Hun er uddannet fra Slagelse Pædagogseminarium i 1994 og har arbejdet på flere børneinstitutioner i hovedstadsområdet. Blandt andet som leder af en integreret institution i Vanløse og af en udflytter-børnehave på Nørrebro.

I Lille Egede sætter hun pris på, at der blot er 44 børn i børnehaven.

- Det her sted talte bare til mig, jeg er fuldstændig vild med det tætte samarbejde med forældrene, og i Korsør har jeg hele min familie. Det er lidt ligesom at komme hjem, og så trak naturen altså, lyder det fra den nye børnehaveleder.

De to tidligere ledere af henholdsvis skolen og børnehaven, Thomas Wimmer og Martin Buch, sagde uden sammenhæng begge op i december sidste år for at søge nye udfordringer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk