20. september 2020
Stridens kerne er denne tidligere SFO-bygning bygget i 1970, hvor Forlev Friskole nu åbner ny børnehave den 1. august 2019. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Stridens kerne er denne tidligere SFO-bygning bygget i 1970, hvor Forlev Friskole nu åbner ny børnehave den 1. august 2019. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friskole åbner børnehave - strid ikke afgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskole åbner børnehave - strid ikke afgjort
Slagelse - 20. september 2018 kl. 07:09
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forlev Friskole åbner ny børnehave med navnet Børnehuset. Formand for Forlev Fribørnehave erklærer sig klar til dialog om striden, som han kalder spild af penge og synd for børnene.

arrow Læs også: Børnehave konkurs

Den 1. august 2019 åbner Forlev Friskole en ny børnehave i et hus på skolens område, der tidligere blev brugt til skolefritidsordning. Børnehaven får navnet Børnehuset. I første omgang med plads til 20 børn, men med mulighed for at gå op til 36 børn. Det oplyser skoleleder på Forlev Friskole, Niels Christian Buch, til Sjællandske. Der er allerede nu mulighed for at få skrevet børn op til den nye børnehave.

Bag åbningen gemmer sig en bitter og årelang strid mellem Forlev Friskole og Forlev Fribørnehave, også med omkring 20 børn, der bor til leje i et hus ejet af friskolen og placeret langs indkørslen ind til skolen. Et hus, som i følge Forlev Friskole, er så nedslidt, at det ikke kan betale sig at sætte det i stand. Det er derfor planen at rive det ned, så der bliver bedre plads til afsætning/afhentning af børn. Forlev Fribørnehave blev helt tilbage i 2012 tilbudt plads i en ejendom, som skolen tidligere brugte som skolefritidsordning.

Striden mellem de to institutioner, der begge har som erklæret mål at ville børnene det bedste, opstår, da de ikke kan blev enige om vilkårene for den nye lejekontrakt og ikke mindst, hvordan den tidligere SFO-bygning skal sættes i stand for at opfylde de krævede standarder for at rumme en daginstitution. Standarder, som skal være godkendt af kommunen.

Retssag forudeI følge formand for Forlev Fribørnehave, Dan Nissen, nægter børnehaven at acceptere de lejekontraktvilkår, som skolen tilbyder, ligesom der er uenighed om nødvendige istandsættelser af ejendommen, der er opført i 1970.

- Vi gør derfor indsigelser mod den opsigelse, vi får af skolen, som så efterfølgende stævner os, så det bliver en retssag, der skal afgøre, om vi skal flytte på de givne betingelser, siger Dan Nissen. Han er sikker på, at børnehaven vil få medhold i, at skolen har misligholdt aftaler om vedligeholdelse, så en flytning af børnehaven også vil medføre en erstatning, der skal bruges til at finde et nyt sted til børnehaven. Omkring den tilbudte bygning noterer han, at den har særdeles nedslidte vinduer, der betyder træk og kulde.

Dan Nissen ærgrer sig over konflikten, som alle kun taber på.

- Man kan sige, at det kun er advokaterne, der tjener på striden. I foråret forsøgte jeg forgæves to gange at række en hånd frem til skolen for at finde en mindelig løsning. For det er synd og skam, at vi ikke kan enes om det vigtigste - nemlig at skabe nogle gode rammer for vores børn, siger Dan Nissen.

Han henviser samtidig til befolkningsprognoserne på Slagelse Kommunes hjemmeside.

- Her er jo ikke udsigt til flere børn de kommende år. Det presser allerede nu skolen økonomisk, og det presser børnehaven, så det giver slet ingen mening, at vi skal slås på den måde om færre børn, siger Dan Nissen. Han tror, at det varer lang tid, før retssagen bliver berammet.

I følge opsigelsen skal Forlev Fribørnehave være ude af Forlev Friskoles ejendom den 1. august 2019, hvor skolen altså har planlagt at åbne en ny børnehave.

Forlev Børnehave har eksisteret som selvejende institution siden starten af 1960'erne og indtil 2005 som halvdagsbørnehave. I 2005 var børnehaven lukningstruet, fordi man i kommunen ikke fandt små institutioner rentable, men børnehaven blev redet i 11. time af en ny lov, der tillod private at drive daginstitutioner. I dag er Forlev Fribørnehave en fuldtidsinstitution, der er opsagt i et hus, der skal rives ned.

arrow Konflikt årsag til ny privat børnehave
13. februar 2019 kl. 08:16 Opdateret: kl. 16:14
arrow Strid mellem friskole og børnehave
13. oktober 2017 kl. 12:33 Opdateret: kl. 16:49
arrow Politikeres uenighed kan bremse friskoles byggeprojekt
24. januar 2015 kl. 17:02 Opdateret: kl. 17:26
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk