18. september 2019
Formentlig de seneste storme har væltet afspærringen, så der er fri adgang til det historiske men også farlige hul.  Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Formentlig de seneste storme har væltet afspærringen, så der er fri adgang til det historiske men også farlige hul. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fri adgang til farligt dybt hul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fri adgang til farligt dybt hul
Slagelse - 11. januar 2019 kl. 07:21
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formentlig som følge af den seneste tids stormfulde vejr har der i flere dage været adgang til nærkontakt med det store dybe jordfaldshul ved det ene færgeleje i Halsskov Havn.

Store dele af afspærringen omkring hullet er nemlig væltet, så nysgerrige kan komme helt tæt på det efterhånden historiske hul, der var anledningen til, at der blev iværksat dykkerundersøgelser af den over 60 år gamle havn. Hullet var fyldt op forud for, at det kommunale vandsportscenter skulle indvies og tages i brug. Men hullet dukkede op igen, selv om der var fyldt beton i bunden. Det var startskuddet til endelig at få undersøgt, hvilket fundament den aldrende havn så at sige hvilede på. Dykkerne fandt tyndslidte og hullede spunsvægge, der i værste fald kunne betyde flere jordfaldshuller og sammenstyrtninger.

Status i dag er, at store dele af havnen herunder færgelejerne formentlig i løbet af foråret fyldes op med sten og jord for at gøre den sikker at bruge for publikum.

Afspærringen omkring det dybe hul var torsdag i det elllers fuldstændig vindstille vejr fortsat ikke genetableret kort før frokost.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk