30. juli 2021
Science klasserne fra Slagelse Kommune står med 10 projekter i finalen for 20 procent af finaleprojekterne når vinderne af »Unge forskere« skal kåres i Forum i København fra den 24. til den 26. april. Lærer Michael Fynsk vejleder eleverne for at optimere både projekter og præsentation.			                                   Foto: Steen Hansen
gallery icon

Se billedserie

Science klasserne fra Slagelse Kommune står med 10 projekter i finalen for 20 procent af finaleprojekterne når vinderne af »Unge forskere« skal kåres i Forum i København fra den 24. til den 26. april. Lærer Michael Fynsk vejleder eleverne for at optimere både projekter og præsentation. Foto: Steen Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens forskere kommer fra Antvorskov Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens forskere kommer fra Antvorskov Skole
Slagelse - 08. april 2016 kl. 16:46

Robot-arme, anti-dehydrering, Enzymoptimering, accelerometre. Ja, der sker lidt mere i undervisningen på Antvorskov Skoles science-klasser end den fysik- eller kemiundervisning, de fleste af os har fået i folkeskolen.

Skolen fra Slagelse er den skole i landet, der har flest projekter med i finalen i konkurrencen »unge forskere,« en talentkonkurrence for børn og unge, der går op i naturvidenskab, teknologi og sundhed.

De fleste ideer fra Slagelse-egnen er blevet til ved at samarbejde med lokale institutioner, for at finde et behov, de unge toptunede hjerner har kunnet løse.

- Vi har talt med Julie Marcher fra Antvorskov Plejecenter, som kunne fortælle, at det er et stort problem, at ældre mennesker dehydrerer. Derfor har vi designet en kop, der skal kunne afhjælpe det problem. I bunden sidder en vægt og et sender-modul, samt et accelerometer, så personalet kan holde øje med, hvordan koppen bliver tømt, at det ikke bare bliver hældt ud, siger Andreas Klit om sin gruppes opfindelse. Prototypen, som eleverne selv har designet, er lavet i en 3d-printer.

Samarbejdet med Antvorskov plejecenter har givet eleverne masser af ideer til projekter, der kan være med til at lette hverdagen for ældre eller svagelige. Jeppe Thomsen, Sylvester Klindt og Nicolaj Mygind har for eksempel opfundet en »spise-robot.« En robot-arm, der kan holde på og bruge bestik og dykke ned i en tallerken, så for eksempel mennesker, der har problemer med rystelser, kan spise selv ved at trykke på en knap.

- Vi skal lige have udviklet et sidste led på armen, som skal kunne dreje rundt som et »håndled,« men det håber vi at nå inden finalen, siger Nicolaj Mygind fra gruppen.

Hvordan det kommer til at gå skolens projekter i år, afgøres i Forum i København fra den 24. til den 26. april.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk