1. juni 2020
Torben Nielsen, nu fængslet chauffør, blev hyret af lokal vognmand, som de franske myndigheder nu vil have udleveret.
Torben Nielsen, nu fængslet chauffør, blev hyret af lokal vognmand, som de franske myndigheder nu vil have udleveret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Franske myndigheder kræver 66-årig vognmand udleveret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Franske myndigheder kræver 66-årig vognmand udleveret
Opdateret 20. maj 2019 kl. 12:52
Slagelse - 20. maj 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 66-årig lokal vognmand holder stædigt fast i, at han intet kendte til de 987 kilo hash, som tidligere i år fik den århusianske chauffør Torben Nielsen fængslet i otte år ved en domstol i den sydfranske by Perpignan.

arrow Læs også: Hashdømt vognmand mødes af lukket dør: Nu skal han udleveres

Ifølge aftalen skulle sidstnævnte køre et vognlæs med eksempelvis frugt fra Malaga til Odense - på foranledning af vognmanden selv og et nært familiemedlem i form af hans datter - men da toldere stod klar ved den spansk-franske grænse, var der også knap et ton euforiserende stoffer i lasten. Og det vidste den erfarne lastbilchauffør fra Sabro ved Aarhus absolut intet om, hvorfor pårørende indtil nu har kæmpet en brav kamp for retfærdighed. En af kræfterne bag er den fængsledes forlovede, Gitte Thoft.

Hun mener, at kæresten blev ofret, og at den 66-årige Jørn Lisberg, bosat ved Slagelse, har haft en finger med i spillet, om end sidstnævnte dog afviser pure. Det gjorde han for nylig over for Sjællandske, og siden har det ikke været muligt at få kontakt til ham.

Avisen har forsøgt.

Forleden fik han et gevaldigt hak i troværdigheden. Her skulle han møde ved retten, som i morgen tirsdag afsiger kendelse i en udleveringssag, der for så vidt kan skrive næste kapitel af Jørn Lisbergs livshistorie.

Det viser sig, at han den 26. april 2016 ved en fransk domstol blev idømt syv års fængsel for smugling. Men faktisk har franske myndigheder allerede udstedt arrestordre på ham to år forinden, rettere i oktober 2014, alene fordi han ikke har befundet sig i Frankrig siden.

Det skriver Sjællandske.

Der var tale om en udeblivelsesdom efter fund af 103 kilo hash på en dansk lastbil, og ifølge Ekstra Bladet, som fulgte retsmødet ved Retten i Næstved mandag i sidste uge, har han flere gange påberåbt sig alvorlig psykisk sygdom som grundlag for, at en udlevering synes umulig og ikke mindst uønsket.

Chaufføren på lastbilen blev samtidig idømt fem års fængsel.

Der er faktisk allerede truffet beslutning om, at den 66-årige skal udleveres til afsoning i Frankrig. Den afgørelse stod Rigsadvokaten for den 8. august 2018. Den bliver dog nu prøvet ved retten. Den er desuden forkyndt for Jørn Lisberg 13 dage efter.

Vognmanden siger i øvrigt til Ekstra Bladet, at han ikke kan følge kravet om en udlevering efter sin udeblivelsesdom, hvorfor den også er endt som en sag for byretten.

- Jeg er på intet tidspunkt blevet informeret om, hvad man anklager mig for, siger han og uddyber, at en tur bag franske tremmer ikke har gang på jord.

arrow Hashdømt vognmand fængsles inden udlevering til Frankrig
19. juni 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 13:30
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk