22. januar 2020
Daniel Sørensen er blevet ansvarlig for arbejdet i pakkeriet. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Daniel Sørensen er blevet ansvarlig for arbejdet i pakkeriet. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra kontanthjælp til frugt og grønt: Hædret med pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra kontanthjælp til frugt og grønt: Hædret med pris
Slagelse - 19. februar 2019 kl. 09:04
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frugt og grønt-virksomheden Grøn Fokus i Slagelse har fået det lokale arbejdsmarkedsråds virksomhedspris, og en af dem, der har mærket, at virksomheden tager socialt ansvar, er 32-årige Daniel Sørensen. I 2015 kom han i aktivering på stedet, senere blev han ansat med løntilskud, og i dag er han fastansat på fuld tid og ansvarlig for arbejdet i pakkeriet.

- Hvis jeg ikke var kommet herud, tror jeg stadig, jeg ville være på kontanthjælp. Så ville jeg stadig gå og søge job, siger Daniel.

En af hans kolleger er Helle Bentzen, som efter tre et halvt år hos Grøn Fokus nu veksler mellem virksomhedspraktik og fast ansættelse.

- Vi har et rigtig godt kammeratskab. Både kollegerne og arbejdet har løftet mig. Det ville jeg ikke slippe i dag, siger hun.

Når nye medarbejdere, som ellers har haft svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, kommer til Grøn Fokus, er det nogle af dem, der selv har været igennem systemet, der lærer dem op. Blandt andre Daniel og Helle.

- Nogle kan godt være lidt skræmte i starten, men de tager opgaven til sig, forklarer Daniel.

Grøn Fokus' direktør, Stefan Skov-Jespersen, hæftede sig i sin tale ved, at det er 40 år siden, virksomheden blev grundlagt, og at det offentlige i 1979 i højere grad end i dag forventedes at tage sig af de mennesker, der ikke kunne få plads på arbejdsmarkedet.

- I dag er det et fælles ansvar for kommunen og virksomhederne at hjælpe folk, der står uden for arbejdsmarkedet, sagde han, mens driftschef Brian Hylding fortalte, at nogle af dem, som virksomheden tager imod, begynder med at arbejde eksempelvis to timer to gange om ugen, og så bliver timetallet gradvist sat op.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk