18. april 2021
Forsvarsudvalget besøgte tidligere i år Flådestation Korsør, og i den forbindelse var der opvisning både til vands og i luften. 
 - I fremtiden skal Frømandskorpset muligvis flytte hertil, siger Villum Christensen. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Forsvarsudvalget besøgte tidligere i år Flådestation Korsør, og i den forbindelse var der opvisning både til vands og i luften. - I fremtiden skal Frømandskorpset muligvis flytte hertil, siger Villum Christensen. Arkivfoto
Foto: Fotograf Anders Ole Olsen ©
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarsordfører: Flådestation bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsordfører: Flådestation bevares
Opdateret 17. september 2012 kl. 19:16
Slagelse - 15. september 2012 kl. 06:00
Af Kim Brandt
KORSØR: Alt tyder på, at Flådestationen i Korsør ikke bare overlever den kommende sparerunde - men endda kan ende med at gå styrket ud af den. Det siger forsvarsordfører Villum Christensen fra Liberal Alliance til Sjællandske:

- Selv om vi ikke har fået noget skriftligt endnu, så er jeg overbevist om, at Flådestationen ikke vil blive flyttet til Frederikshavn, som er et af scenarierne i det sparekatalog, vi har fået. Tværtimod ser det ud til, at der vil blive komme nye opgaver til Korsør, og at Slagelse Kommune vil gå styrket ud af forsvarsrokaderne, siger han.

Som bekendt har det ikke skortet på dommedagsprofetier de senere år om Flådestationens fremtid, men nu tyder det altså på, at den ikke bare består - men vil blive udbygget:

- Vores indspil i forhandlingerne har bl.a. handlet om at få Marinestationen ved Kongsøre (Frømandskorpset, red.) flyttet til Korsør Flådestation. Et forhold, jeg har drøftet med ministeren efter mødet i dag (fredag, red.). Marinehjemmeværnet i Nyborg med ny placering i Korsør kan også sagtens komme i spil, siger Villum Christensen.

Men før der kommer en officiel udmeldelse fra regeringen, er der stadig "et par knaster", der skal løses - bl. a. med Dansk Folkeparti:

- Forsvarsministeren har endnu ikke fremlagt regeringens spareforslag, fordi der fortsat er forhandlinger med DF om, hvorvidt de vil være med til at spare i den nuværende forligsperiode. Vi har dog fået et notat, hvori det fremgår, at en meget stor del af sparemålet på 2,7 mia. kan findes ved effektiviseringer, siger Villum Christensen.

Det forventes, at regeringen i næste uge vil komme med et konkret udspil om besparelserne i forsvaret.
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk