19. december 2018
Lille Valby forsamlingshus dagen derpå. Foto: Pernille Frandsen
gallery icon

Se billedserie

Lille Valby forsamlingshus dagen derpå. Foto: Pernille Frandsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsamlingshus raseret efter vild fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsamlingshus raseret efter vild fest
Slagelse - 05. marts 2018 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg er både ked af det og rasende samtidig, fortæller Pernille Ivalo Frandsen, som ud over at være byrådsmedlem for Venstre også er kasserer i Lille Valby forsamlingshus lidt nord for Slagelse.

arrow Læs også: Efter groft hærværk: - Vi vælger at se fremad

Den vilde fest blev afholdt her lørdag den 10. februar, men folkene bag forsamlingshuset har ikke talt offentligt om det før nu.

- Vi må jo nok erkende, at vi ikke har været grundige nok til at undersøge, hvem lejerne var, og hvad der i virkeligheden skulle ske. Vores udlejninger har altid været baseret på tillid, men det er i hvert fald slut nu, understreger kassereren.

Under påskud af at ville holde et svendegilde lykkedes det for to personer at narre bestyrelsen i Lille Valby forsamlingshus til at udleje forsamlingshuset, som i stedet for et svendegilde blev brugt til en vild ungdomsfest. Med det resultat, at hele forsamlingshuset nærmest blev raseret - og skaderne løber op i nærheden af 50.000 kroner eller mere.

De fleste døre er taget af og smidt rundt - borde, stole og en mikroovn er kastet hulter til bulter, der var blod flere steder og tydelige tegn på brug af stoffer.

- De er gået fuldstændig amok, lyder det fra Pernille Frandsen, der, sammen med den øvrige bestyrelse, har brugt en stor del af vinterferien på at udbedre skaderne og gøre forsamlingshuset brugbart igen.

Hun håber, at hun ved at fortælle historien offentligt kan være med til at advare andre forsamlingshuse om, at sådan noget let kan ske, hvis man ikke passer på.

Selv om politiet muligvis kunne identificere en eller flere personer via DNA eller andre spor, så vil det ikke kunne føre til sigtelser, fortæller vicepolitikommissær Jens Jedig Christiansen fra lokalpolitiet i Slagelse.

- Selv om vi finder spor og tegn på, at den og den person nok har været til stede i forsamlingshuset, så er det jo ikke ensbetydende med, at de står bag hærværket. Derfor kan vi desværre ikke gøre mere i sagen og har nu lukket den, siger han til Sjællandske.

arrow Nettet strammes om fest-hærværksmænd
07. marts 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:26
arrow Efter hærværk: Hvor var forældrene?
06. marts 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 18:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk