22. marts 2019
Formand for SK Forsyning Flemming Erichsen havde medbragt hustru og hund, og som det ses bag ham, nød sidstnævnte at rulle sig på det støvede gulv under talen i anledning af rejsegildet. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Formand for SK Forsyning Flemming Erichsen havde medbragt hustru og hund, og som det ses bag ham, nød sidstnævnte at rulle sig på det støvede gulv under talen i anledning af rejsegildet. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formands hund nød støvbad ved rejsegilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formands hund nød støvbad ved rejsegilde
Slagelse - 29. juni 2018 kl. 07:20
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sol og frostvejr var den vejrmæssige kendsgerning, da første spadestik den 20. februar blev taget til SK Forsynings nye fjernvarmeværk i Korsør Erhvervspark. I går var der også sol men næsten 30 grader varmere, da der var rejsegilde på byggeriet. Det følger tidplanen til punkt og prikke, hvorfor der ventes at kunne fyres op med biomasse og halm til november. Efter et par måneders finjusteringer når det første fjernevarmevand frem til forbrugerne.

Formand for SK Forsyning Flemming Erichsen med medbragt hustru og hund, der nød at rulle sig på det støvede gulv, takkede i sin tale for det gode samarbejde med entreprenør, håndværkere og levrandører. Det er Østermark Entreprenørforretning fra Holstebro, der har hovedentreprisen på værket med et byggelsesareal bliver på cirka 2600 m2 - omfattende brændselslager, kedelhal, servicearealer og administrationsafsnit samt transportveje.

CO2-neutral fremtid
Flemming Erichsen sagde, at SK Forsyning har et mål om, at eget forbrug og egenproduktion skal være CO2-neutral allerede i 2020.

- Det forventer vi at opnå med det nye halmfyrede værk her på Halsskov, der er så stort, at vi regner med, at det kan dække næsten hele Korsørs behov for fjernvarme, sagde Flemming Erichsen. Værket har en størrelse, så det årligt kan forsyne mere end 4000 parcelhuse med fjernvarme.

Flemming Erichsen understregede også værkets gode beliggenhed i forhold til Korsørs gode infrastruktur, så det er nemt at komme frem med halm, ligesom det er synligt for de mange, der kører forbi på motorvejen hver dag.

Den hvide skorsten er 44 meter høj. Den 11,5 MW store halmkedel er en Euro Therm bestående af to dele med en vægt på henholdsvis 38 tons og 42 tons.

Byggeriet har været til- smilet af det tørre og varme sommervejr. En håndværker bemærkede, at det lige nu er rigtig dejligt at arbejde 12.5 meter oppe med taget, fordi der modsat ved jorden er en sval brise. Det var der også ved kransen, der hang lidt til en side men højt oppe i en stålkonstruktion til værkets vægge.

Byggeriet af et fjernvarmeværk på Halsskov er kulminationen på over 40 års indsats for at få det gjort.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk