13. august 2020
Landmand og Venstre-formand Knud Vincents er valgt som partiets borgmesterkandidat. Dirigent Ole Drost, også byrådsmedlem for Venstre, undlod at indlede en afstemning, da en stående applaus fra salen talte sit tydelige sprog. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Landmand og Venstre-formand Knud Vincents er valgt som partiets borgmesterkandidat. Dirigent Ole Drost, også byrådsmedlem for Venstre, undlod at indlede en afstemning, da en stående applaus fra salen talte sit tydelige sprog. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand valgt med stor applaus: Knud går efter borgmesterposten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand valgt med stor applaus: Knud går efter borgmesterposten
Slagelse - 05. december 2019 kl. 21:15
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stående applaus uden reel stemmeafgivning. Således blev Knud Vincents (V), formand igennem 11 år, torsdag aften valgt som partiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget om to år.

arrow Læs også: Venstre-formand går efter borgmesterkæden

Ifølge den fyldte bibliotekssal i Skælskør var der ingen tvivl om, at den eneste kandidat, der havde meldt sit kandidatur ved deadline i slutningen af september, skulle vælges. Og det var da også en følelsesladet, men også ydmyg formand, der talte på opstillingsmødet.

- Jeg vil gå efter borgmesterposten. Jeg kender Venstre indefra og udefra. De hårde og sjove dage, og så har jeg været med ved tre kommunalvalg, hvor jeg har stået lige bagved, lød det fra Knud Vincents, som diskede op med flere stikpiller rettet mod det siddende Slagelse-styre.

Blandt andet nævnte han, at vælgerne kan vide sig sikre på, at der ikke bliver noget vælgersnyd. En kommentar, som folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen, der var indbudt som gæstetaler ved opstillingsmødet, greb.

- Du er loyal. Det fortjener kommunen efter det cirkus, der var for to år siden, lød det fra den garvede Venstre-politiker.

Ifølge den nyvalgte, 54-årige borgmesterkandidat, der samtidig er gruppeformand i Slagelse Byråd, er målet nu helt og holdent at blive Slagelse Kommunes næste borgmester. Derfor stopper landmanden fra Bisserup også som formand i den lokale forening, ligesom han trækker sig fra de landspolitiske poster, eksempelvis i Venstres forretningsudvalg, som han ellers har bestridt i en årrække.

Og lige i forhold til målet om at blive borgmester mener han ikke underligt, at der er al mulig grund til at stemme Venstre ved det næste valg i 2021.

- Slagelse har brug for holdbare løsninger - også ind i næste byrådsperiode - og så har vi brug for en borgmester, der holder møder og ikke bare skriver mails. Min vej i politik er desuden at bruge den sunde fornuft og stikke en finger i jorden. Jeg tør godt tage ansvar og træffe en svær beslutning, lød det fra borgmesterkandidaten, der mener, at Slagelse fortjener brede løsninger.

- Vi skal ikke have 16-15-forlig, som vi ser det nu, konkluderede han og bemærkede i den forbindelse, at det ikke er hans personlige projekt at blive borgmester.

- Venstre først. Venstre øverst, sluttede han.

arrow PORTRÆT: Landmand og politisk ildsjæl vil være borgmester
19. november 2019 kl. 05:45 Opdateret: kl. 20:34
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk