18. oktober 2019
En bil blev lørdag sat i brand ved plejecentret Solbakken. Dernæst gik unge uromagere grassat med fyrværkeri rettet mod brandvæsen og politi. Foto: Rikke Christina Nielsen
gallery icon

Se billedserie

En bil blev lørdag sat i brand ved plejecentret Solbakken. Dernæst gik unge uromagere grassat med fyrværkeri rettet mod brandvæsen og politi. Foto: Rikke Christina Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand raser efter uro: Unge og deres familier kan ryge ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand raser efter uro: Unge og deres familier kan ryge ud
Slagelse - 17. december 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er klart en overtrædelse af vores nultolerance-politik.

arrow Læs også: Politi og brandvæsen beskudt med bomberør

Sådan siger Bolig Korsørs formand, Ebbe Jens Ahlgren, efter unges angreb på såvel brandvæsen som politi, der blev kaldt til området omkring Motalavej efter ildspåsættelse i en bil.

- Alene det at sætte biler i brand i tæt bebyggelse er helt vanvittigt, siger boligformanden, der mener, at det er på tide, at de unge - som lørdag beskød beredskabet med bomberør og anden fyrværkeri - tænker sig om.

- Det er nogle fjolser, når de gør sådan noget. I Bolig Korsør ønsker vi tryghed for alle vore lejere, og det, et fåtal af vores beboere gjorde i lørdags, tager jeg dybt afstand fra, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Bilen, som blev sat i brand, holdt parkeret ved Plejecenter Solbakken, og det er i øvrigt slet ikke første gang, at der brændes firhjulede af i netop det område.

Ved branden lørdag begyndte de unge imidlertid også at beskyde brandvæsnet ved at lægge bomberør vandret, hvormed specielt Slagelse Brand og Rednings indsatslederbil, hvori der angiveligt sad fire brandfolk, blev ramt.

Reglen er dog ellers, at der kun må fyres af fra fire dage før nytår, og ifølge vagtchef Ove Christoffersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, skal man nok få skovlen under uromagerne.

- Men de er eksperter i at gemme sig, når vi kommer, siger vagtchefen, der beretter, at der måtte tilkaldes flere patruljer til Motalavej.

Ifølge Ebbe Jens Ahlgren er det synd for brandfolkene, som også har familier derhjemme at tage sig af, at de beskydes, når de kører igennem kvarteret.

- Det at angribe dem, som skal hjælpe i disse situationer, er mig helt ubegribeligt, siger formanden, der særligt frustreres over, at en beskeden skare af lømler ødelægger det for alle andre.

- Særligt i denne tid, hvor ghettoer er på dagsordenen overalt, og hvor vi er mange, der forsøger os med udviklingsplaner, så vi undgår at skulle rive alt for mange boliger ned, siger Ebbe Jens Ahlgren, som mener, at det er på tide at tænke sig om.

- Det her går jo ud over deres familier også. Det er en overtrædelse af vores nultolerance-politik, og reelt set kan de ryge ud af deres boliger, varsler han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk