16. januar 2019
- Vores politiindsats er ingenlunde faldet i Slagelse. Faktisk er vores politiindsats i de udsatte boligområder i vækst, lyder svaret fra Kim Kliver, der er politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: Anders Ole Olsen
- Vores politiindsats er ingenlunde faldet i Slagelse. Faktisk er vores politiindsats i de udsatte boligområder i vækst, lyder svaret fra Kim Kliver, der er politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand: Vi føler vores område er blevet tømt for politiressourcer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand: Vi føler vores område er blevet tømt for politiressourcer
Slagelse - 11. august 2018 kl. 08:09
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunen opruster i øjeblikket i kampen mod kriminelle netværk med puljemidler på i alt 5.8 millioner kroner til bekæmpelse af bandekriminalitet. Pengene skal bruges til at ansætte fem socialfaglige medarbejdere, der skal styrke den forebyggende indsats i Ringparken og på Motalavej. Det kunne man læse i Sjællandske torsdag.

Men forebyggelse er ikke nok, lød det tirsdag fra formand i børne- og ungeudvalget Helle Blak (SF), der på vegne af hele byrådet efterspørger mere politi i området omkring Slagelse.

- Vi føler, at de har tømt området for politiressourcer. Hvis man skal forebygge hård kriminalitet, så er det også vigtigt, at politiet er der til at fjerne de elementer, der kan blive de negative rollemodeller, siger udvalgsformanden, der mener, der er behov for mere »forebyggelsespoliti« i Slagelse-området.

Hun refererer blandt andet til, hvordan politiet i marts 2017 flyttede hundepatruljens lokalitet fra Slagelse til Vordingborg.

- Jeg kunne godt tænke mig, at politiet kom mere tydeligt på banen i forhold til os lokalpolitikere, som poster en masse penge i nogle lokalindsatser og har nogle drømme der, siger hun og tilføjer, at alle i kommunen taler om åbenlys hashhandel, og at de fire bilbrande, der fandt sted i slutningen af juli, endnu ikke var blevet opklaret tirsdag.

Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, kan ikke nikke genkendende til udvalgsformandens kritik.

- Vores politiindsats er ingenlunde faldet i Slagelse. Faktisk er vores politiindsats i de udsatte boligområder i vækst, siger politiinspektøren og tilføjer, at de udsatte boligområder er et prioriteret område i politiets flerårsaftale.

Hvad angår hundepatruljen, hvis lokalitet sidste år blev flyttet fra Slagelse til Vordingborg, kan politiinspektøren oplyse, at patruljedækningen i politikredsen - herunder i Slagelse - er minimum den samme som tidligere.

Han er også uforstående overfor udvalgsformandens kritik af politiets opklarende arbejde og kan i den forbindelse blandt andet oplyse, at en person fredag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor vedkommende blev sigtet for at have påsat to bilbrande og en containerbrand.

- Det er udtryk for, at der er en efterforskning, og at den kommer til at fortsætte, siger Kim Kliver og tilføjer, at han ser frem til, at kommunen også fremadrettet vil indgå i et konstruktivt samarbejde med politiet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk