23. januar 2019
Det vil formentlig være husejerens forsikring, som i første omgang skal betale for nedrivningen af huset. Hvis han senere bliver dømt for forsøg på forsikringssvindel, vil han selv stå med regningen.  Arkivfoto
Det vil formentlig være husejerens forsikring, som i første omgang skal betale for nedrivningen af huset. Hvis han senere bliver dømt for forsøg på forsikringssvindel, vil han selv stå med regningen. Arkivfoto
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbrændt mand varetægtsfængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrændt mand varetægtsfængslet
Slagelse - 13. juni 2018 kl. 07:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er små fremskridt i sagen om den mystisk brand på Ægirsvej 14 i Slagelse, som fandt sted mandag den 30. maj klokken 23.30.

arrow Læs også: Tiltalt for svindel: Sag om mystisk villabrand lakker mod enden

En 45-årig mand, som på grund af alvorlige brandsår har været fængslet in absentia på hospitalet, er nu blevet »almindeligt« varetægtsfængslet.

Det oplyser politikommissær Marianne Roed til Sjællandske.

- Han blev varetægtsfængslet i lørdags - på samme vilkår som husets 38-årige ejer, siger hun.

Det er sket, efter den 45-åriges helbredstilstand er så forbedret, så han ikke længere har brug for at være på hospitalet.

De to mænd er ikke i familie med hinanden, men bekendte, og er foreløbig fængslet indtil i dag, den 13. juni. Politiet ser dog gerne, at varetægtsfængslingen fortsætter.

- Vi er endnu ikke færdige med efterforskningen og har brug for mere tid. Derfor håber vi, at dommeren giver os medhold i at forlænge varetægtsfængslingen i yderligere fire uger, siger Marianne Roed.

Begge er sigtet for forsætlig brandstiftelse og forsøg på forsikringssvindel.

Villabranden på Ægirsvej 14 brød ud mandag den 30. april klokken 23.30. I næsten seks timer måtte Slagelse Brand og Redning kæmpe for at få branden under kontrol.

Fra første færd havde politiet mistanke om, at der var noget fordækt over branden. Dels fordi der angiveligt ikke var nogen hjemme, da branden opstod. Dels fordi der blev fundet »visse genstande«, som pegede i retning af en påsat brand.

Disse genstande har politiet ikke villet oplyse yderlige omkring, men avisen erfarer, at det drejer sig om forskellige former for fyrværkeri.

Kort efter brandens opståen blev den 45-årige mand indlagt på hospitalet med alvorlige brandskader, hvilket indikerer, at »noget gik galt«.

Få dage efter branden ankom forsvarets såkaldte bomberyddere til brandtomten, efter der var fundet flere genstande, som kunne relateres til brandens opståen.

Hvad de fandt, er endnu ikke offentliggjort, men bomberydderne kommer som regel kun, hvis der er tale om eksplosive eller brandfarlige genstande.

Der boede to personer i huset - den 38-årige ejer, som ikke var hjemme, da branden opstod, og dennes mor, som ifølge naboer var og stadig er i udlandet.

Ifølge Marianne Roed har politiet ikke umiddelbart belæg for at mistænke den 38-åriges mor i sagen.

Politiet forventer heller ikke yderligere anholdelser i sagen og arbejder nu på at kunne bevise, at det var de to mænd på 38 og 45 år, som planlagde og udførte brandstiftelsen.

Brandstiftelse og bedrageri kan medføre en ubetinget fængselsstraf i op til otte år, såfremt de kendes skyldige.

arrow 48-årig mand tilstod i retten: Satte med vilje ild til villa
03. august 2018 kl. 12:35 Opdateret: kl. 13:10
arrow Gennembrud i sag om brandstiftelse på Ægirsvej
27. juli 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:07
arrow Intet nyt om mystisk villabrand: Ejer og bekendt fortsat sigtet
11. juli 2018 kl. 14:47 Opdateret: kl. 14:47

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk