19. februar 2019
Politiet betragter branden på restaurant Laguna som en ulykke efter afhøring af vidner og den svært forbrændte kok. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Politiet betragter branden på restaurant Laguna som en ulykke efter afhøring af vidner og den svært forbrændte kok. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbrændt Laguna-kok mødt af grin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrændt Laguna-kok mødt af grin
Slagelse - 25. august 2018 kl. 06:23
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kokken på Laguna, Mikael Düz, er fortsat indlagt på Rigshospitalet, hvor han får behandling for de 2. og 3. grads forbrændinger, som han fik ved den eksplosionsagtige brand på Restaurant Laguna i Korsør Lysbådehavn torsdag den 17. august.

- De har først netop fjernet hans forbindinger, og han skal have transplanteret hud til sine arme og ben, siger Keezah Düz til Sjællanske. Hun er gift med Mikael og bestyrer af restauranten.

Hun var ikke selv til stede på brandaftenen, men hendes mand har fortalt om de voldsomme begivenheder, der gav ham de meget alvorlige forbrændinger.

Politiet har henlagt sagen. De betragter branden som en ulykke og en ren forsikringssag.

- Vi har afhørt kokken og flere vidner. Kokken forklarer, at frituren eksploderede, da han hældte ny kold friture i, siger Joy Haenzel til Sjællandske. Hun er politikommissær ved lokalpolitiet i Slagelse.

Mikael Düz har mere end 30 års erfaring med at arbejde som kok. Og han har før slukket mange friturebrande. Det forsøgte han også i køkkenet på Laguna

- Han fortæller, at han aldrig nogensinde før har oplevet noget så voldsomt. Der gik et millisekund, så var flammerne for høje til, at han kunne nå brandtæppet. Han forsøgte at få fat i fritureslukkeren, men der kommer en voldsom eksplosion, som sætter ild i døren ind til restauranten, hvor gæsterne sidder og spiser. Først bliver de siddende og nærmest smiler lidt, og først da Mikael råber og skriger, begynder de at gå ud af restauranten, fortæller Keezah Düz

Ved eksplosionen bliver Mikael Düz voldsomt forbrændt, så han kan på ingen måde få fat i fritureslukkeren, ligesom der også går ild i træværket ind mod restauranten.

- Han har 3. grads forbrændinger i den ene side af ansigtet, på næsen og øret. På hans arme og ben er der 2. grads forbrændinger. Vores tre børn kom først efter nogle dage ind og så deres far, mens hans fire andre og større børn kom ind til ham lige efter indlæggelsen, siger Keezah Düz.

Med de voldsomme forbrændinger må Mikael Düz opgive at slukke branden. I stedet løber han over pladsen med autocampere og ned til stranden, hvor han smider sig i vandet.

Til sin kone har Mikael Düz fortalt, at han så, at flere nærmest grinede af ham, da han lå der i vandet stærkt forbrændt. Og det undrer ham rigtig meget. Heldigvis trådte andre til og gav førstehjælp, indtil ambulancen nåede frem.

Hverken inventar eller varelageret hos Laguna var forsikret.

- Vi overtog jo en restaurant med inventar, der var værdinedskrevet til nul, så forsikring af det har vi aldrig tænkt. Heller ikke vores varelager var forsikret, for det var aldrig særlig stort, men det var det så desværre netop i år på grund af den helt fantastiske sommer. Måske for et par hundrede tusinde kroner. Det er »egen røv«, og der er ikke noget at gøre ved det - som jeg siger til Mikael - det er hans helbred, der er det vigtigste - for ting kan købes for penge, siger Keezah Düz.

Sjællandske taler med Keezah Düz, mens hun er i fuld gang med at tømme restauranten. Hun har sagt til forsikringsselskabet, hvor selve bygningen er brandforsikret, at hun håber at kunne genåbne om et par måneder.

- Desværre sagde han, at jeg nok skulle regne med mindst otte-ti måneder, før vi kan åbne, siger Keezah Düz. Hun tilføjer, at også hendes mand er ivrig efter at få åbnet igen trods forbrændingerne, ligesom han også er mentalt hårdt påvirket, fordi han føler, at branden er hans skyld.

- Han vil så gerne gøre det godt igen, siger Keezah Düz.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk