15. december 2018
Et forældrepar fra Dalmose sidder i disse dage på anklagebænken for årelang vanrøgt og mishandling af børn. Der ventes dom på torsdag.
Et forældrepar fra Dalmose sidder i disse dage på anklagebænken for årelang vanrøgt og mishandling af børn. Der ventes dom på torsdag.
Foto: Simon Knudsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre tiltalt for vanrøgt og mishandling af syv børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre tiltalt for vanrøgt og mishandling af syv børn
Slagelse - 09. januar 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vanrøgt, mishandling og blufærdighedskrænkelse.

arrow Læs også: Forældre frifundet for vanrøgt: Far slipper ikke for fængsel

Sådan lyder anklagerne mod et forældrepar fra Dalmose, der i disse dage frem mod torsdag sidder tiltalt ved Retten i Næstved.

Anklageskriftet skitserer både skub, slag, spark, niv og lignende i en årrække samt generel nedværdigende behandling af i alt syv børn.

Sagen tager udgangspunkt i en periode fra sommeren 2013 til 1. marts 2017, hvor en til tider alkoholiseret far, stedfar og ægtemand samt hans kone har »udnyttet den værgeløse tilstand hos børnene«, der i dag er alt fra fem til 19 år.

Det skriver Sjællandske.

Det er angiveligt primært den 49-årige mand, der har stået for volden mod børnene, som eksempelvis indbefatter lussinger og slag med buler i panden til følge, niv i tæer samt knytnæver i ansigtet, som ifølge anklageskriftet den 7. februar sidste år sendte en syvårig datter ned ad trappen.

Manden sidder også tiltalt for flere gange at have skubbet sin nu femårige søn i ryggen, hvormed han har slået hovedet i gulvet og fået næseblod, hvorefter faren angiveligt har trådt drengen over de bare tæer.

At det primært er manden i forholdet, der har stået for pryglene, gør imidlertid ikke kvinden skyldfri.

Hun har nemlig overværet volden - ligesom flere af børnene jævnligt har - og ikke grebet ind i de i alt fire år, hvor volden efter sigende har stået på.

Børnene, særligt den yngste søn og den ældste stedsøn på i dag 19 år, har tilmed ifølge anklageskriftet overværet den 49-årige se pornofilm og onanere.

En krænkelse af deres blufærdighed, vurderer anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sagen forventes at slutte torsdag, hvor der efter planen falder dom. Det er dog ikke blot tæskene, der skal behandles ved Retten i Næstved.

Forældreparret anklages også for at lade børnene bo i et hjem, der er meget beskidt. Med både skimmelsvamp på badeværelset, kaninafføring på gulvene og snavs, hvor end man kigger hen.

Tilmed har forældrene angiveligt ladet børnene bo på kolde værelser grundet manglende opvarmning med træk fra utætte vindueskarme, ligesom børnenes hygiejne har været på et kritisk niveau.

Mor og far har sågar sendt børnene på værelserne uden mad i op mod et døgn ad gangen.

Den anden af tre retsdage er i dag tirsdag.

arrow Forældre tiltalt for vanrøgt: Ældste søn slog alarm
10. januar 2018 kl. 20:01 Opdateret: kl. 20:01

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk