11. december 2017
Et vietnamesisk forældrepar slipper for fængsel i sag om vold og mishandling af børn. Volden var kulturelt betinget, lød det ved domsafsigelsen forleden.
Et vietnamesisk forældrepar slipper for fængsel i sag om vold og mishandling af børn. Volden var kulturelt betinget, lød det ved domsafsigelsen forleden.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre mishandlede børn: Slipper for fængsel grundet kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre mishandlede børn: Slipper for fængsel grundet kultur
Slagelse - 13. oktober 2017 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De var tiltalt for at have udnyttet deres sønners værgeløse tilstand, idet forældrene i en periode fra 2010 til januar 2017 systematisk skal have pryglet to mindreårige børn, som er født henholdsvis i 2006 og 2011. Drengene så tilmed på, når de hver især fik tæsk med spisepinde og grydeskeer på ben, skuldre samt hænder.

arrow Læs også: Vietnamesisk forældrepar risikerer fængsel for vold

Som udgangspunkt er det en overtrædelse af straffelovens §245 omhandlende legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, men ved Retten i Næstved fik to vietnamesiske forældre fra Slagelse, en 55-årig mand og en 16 år yngre kvinde, en dommers ord for, at det blot var et §244-forhold omhandlende almindelig vold.

Blandt andet af den grund fik de begge betingede fængselsstraffe. Manden fik 30 dages betinget fængsel, mens kvinden, som ud over de tidligere omtalte forhold sad anklaget for trusler på livet, fik tre måneders betinget fængsel.

Hun skal nemlig ligeledes have truet begge børn med at klippe deres ører af med en saks - mens hun stod med saksen i hånden. De modtog begge dommen.

Ifølge anklager Charlotte Skovmand, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, skyldes de betingede straffe, hvilket altså betyder, at de undgår at blive buret inde, at volden er en del af kulturen.

- Det var kulturelt betinget, og kommunen har allerede sat noget familievejledning på, som forældrene er begyndt at rette sig efter, siger anklageren, som samtidig siger, at retten lagde vægt på, at det er altså er og har været en del af kulturen at begå disse handlinger, der takseres som vold.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk