26. maj 2020
Et palæstinensisk forældrepar skal onsdag for retten for vold mod fire af deres fem børn. Børnene blev fjernet under stort postyr tilbage i februar. Foto: Helge Wedel
Et palæstinensisk forældrepar skal onsdag for retten for vold mod fire af deres fem børn. Børnene blev fjernet under stort postyr tilbage i februar. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre fik tvangsfjernet børn under stort postyr: Nu tiltalt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre fik tvangsfjernet børn under stort postyr: Nu tiltalt for vold
Opdateret 18. september 2019 kl. 10:57
Slagelse - 18. september 2019 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tvangsfjernelsen af fire børn vakte i februar vrede på Motalavej i Korsør. En underretning få dage forinden om mistanke om vold i hjemmet fik Slagelse Kommune til at handle prompte, mens arabisk talende familiemedlemmer, venner og støtter ikke kunne finde meningen med, at børnene skulle væk.

arrow Læs også: Far og mor dømt for vold og medvirken: Slipper for fængsel og udvisning

Særligt den ældste i en søskendeflok på fem, en i dag 17-årig pige, stod uforstående over for kommunens ageren i forhold til hendes mindre søskende på 6, 10, 13 og 14 år.

- Vi har det så godt i vores familie, lød det til Sjællandske, som besøgte familien flere gange i løbet af de hektiske dage.

Det palæstinensiske forældrepar er ikke desto mindre nu havnet på anklagebænken. Den 50-årige mor og 47-årige far anklages således for vold efter straffelovens §244, stk. 2. Begge nægter sig skyldige.

Retssagen finder sted over to dage og begynder i dag onsdag. Dommen ventes at falde i morgen torsdag.

Det er specialanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Susanne Bluhm, der både skal føre sagen og i sin tid har skrevet det anklageskrift, der udover fængsel kan sende den 50-årige mor ud af landet. Der nedlægges påstand om udvisning for hendes, men ikke farens vedkommende.

Volden, politiet sigter forældreparret for, er angiveligt sket i gentagelsestilfælde. Ifølge anklageskriftet har faren slået fire af sine fem børn under fødderne med et bælte på flere tidspunkter i løbet af de seneste fire-fem år.

Straffeloven § 244
  • »Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.«

  • »Stk. 2. Begås forhold, der er nævnt i stk. 1, gentagne gange over en periode af en person i eller nært knyttet til den forurettedes husstand, uden at forholdet er omfattet af § 245, kan straffen stige til fængsel indtil 6 år.«

Volden har således fundet sted fra 2015 til 2019, og moren har medvirket alle årene.

Sådan lyder det i hvert fald i anklagen, som blandt andet går på, at hun har slået sine børn med sko og været vidende om og dels overværet, at faren gjorde det samme - og mere til - uden dog at gribe ind.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

arrow Voldstiltalte forældre nægter: - Vores børn lyver
19. september 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 11:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk