13. juli 2020
Elever i 8. og 9. klasse fra Marievangsskolen besøgte i sidste uge boligområdet Ringparken. Det skete som en del af undervisningen i det nye valgfag »iværksætteri og entreprenørskab«. Foto: Dorte Abrams
Elever i 8. og 9. klasse fra Marievangsskolen besøgte i sidste uge boligområdet Ringparken. Det skete som en del af undervisningen i det nye valgfag »iværksætteri og entreprenørskab«. Foto: Dorte Abrams
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkeskoleelever besøgte ghettoen for at få nye idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkeskoleelever besøgte ghettoen for at få nye idéer
Slagelse - 18. oktober 2019 kl. 10:08
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever i 8. og 9. klasse fra Marievangsskolen var i sidste uge på studietur til boligområdet Ringparken. Det skete som en del af valgfaget »iværksætteri og entreprenørskab«, der er nyt på skoleskemaet.

I boligområdet, der politisk er defineret som en såkaldt ghetto, er der nemlig både udfordringer og muligheder at arbejde med. Derfor var håbet, at besøget ville give eleverne nye idéer til at tænke ud af boksen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det nye valgfag er således et samarbejde mellem Marievangsskolen, Broskolen og Nymarkskolen samt den boligsociale helhedsplan »En fælles indsats« og Slagelse Kommune.

Målet med det nye valgfag er at give unge læring indenfor iværksætteri og entrepenørskab, så de har mere mod på at tage en uddannelse og måske en dag starte deres egen virksomhed.

Og af den grund håber Dorthe Myhre, lærer på Marievangsskolen, at sidste uges studietur til Ringparken vil være med til at sætte tanker i gang hos skolens elever:

- For hvordan kan man iværksætte nye tanker og tænke kreativt, og hvordan kan man skabe værdi for andre, spørger hun retorisk.

For at give svar på spørgsmål som disse, startede besøget i Ringparken i Aktivitetshuset Nordhuset, hvor eleverne hørte oplæg fra både beboerne, frivillige, områdets vicevært og foreninger i bydelen.

Derefter var der rundtur til nogle af Ringparkens forretninger som Super Bazar, Bytteringen og Kiosken.

Til slut var 8. og 9. klasseseleverne på besøg i Rosenkildegården, som er et værested for børn og unge i området.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk